Antena 3 CNN Actualitate Cei patru români expulzaţi din Italia au dispărut (VIDEO)

Cei patru români expulzaţi din Italia au dispărut (VIDEO)

Cei patru români expulzaţi din Italia au dispărut <font color=red>(VIDEO)</font>
03 Noi 2007   •   18:01

Autorităţile din România nu au primit nici o informare oficială asupra faptelor pe care cei patru români, expulzaţi vineri noapte, le-ar fi comis pe teritoriul Italiei, şi, implicit despre motivul expulzării lor. În mare viteză autoritaţile italiene au scăpat vineri de patru români. Bărbaţii au fost reţinuţi şi în câteva ore trimişi în ţară. Operaţiunea s-a desfăşurat cu surle si trâmbiţe în faţa presei italiene. Pe aeroportul din Milano, românii au ajuns încătuşanţi şi au fost urcaţi în avion unul câte unul. În mai puţin de două ore erau pe aeroportul Henri Coandă.

În România, poliţiştii de frontieră nu au putut decât să-i amprenteze şi să-i treacă în baza de date. Atât şi nimic mai mult. Aceasta din cauză că autorităţiile milaneze n-au trimis oficial nici motivele expulzării şi nici vreo acuzaţie concretă, aşa că poliţiştii români au fost nevoiţi să-i lase pe cei patru să plece. Au fost duşi la Gara de Nord din Bucureşti, urcaţi în tren şi trimişi acasă. Numai că nici unul dintre ei n-a ajuns înapoi la familie. Nu este exclusă ipoteza ca cei patru să fi părăsit deja România pentru că nu au nici o interdicţie de părăsire a ţării.

Ministrul Internelor Cristian David a cerut autorităţilor italiene prezentarea criteriilor care stau la baza deciziilor de expulzare şi explicit motivele pentru celor patru români sosiţi vineri noapte de la Milano, ?Am luat legătura cu autorităţile italiene pentru a mă asigura că măsurile dispuse împotriva cetăţenilor români vor fi aplicate cu just temei şi nediscriminatoriu. Vreau să transmit cetăţenilor români din Italia, celor care muncesc cinstit şi corect, că vom intensifica cooperarea cu autorităţile italiene pentru a elimina orice risc potenţial care ar putea afecta viaţa şi siguranţa lor sau a familiilor acestora?, afirmă ministrul David.

CEI PATRU ROMÂNI EXPULZAŢI DIN IALIA NU MAI SUNT DE GĂSIT 

Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close