Antena 3 CNN Actualitate Cei trei mineri care au murit în cariera Jilţ Mătăsari, conduşi pe ultimul drum

Cei trei mineri care au murit în cariera Jilţ Mătăsari, conduşi pe ultimul drum

Cei trei mineri care au murit în accidentul din cariera Jilț Mătăsari au fost înmormântați astăzi. Cel mai tânăr dintre ei, de 29 de ani lucra de 4 luni în mină și ar fi urmat să devină tată.

Cei trei mineri care au murit în cariera Jilţ Mătăsari, conduşi pe ultimul drum
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Borboros    |    21 Ian 2023   •   17:13

Durere fără margini și revoltă deopotrivă. Asta au simțit sutele de oameni care astăzi au venit în localitatea Mătăsari și l-au condus pe ultimul drum pe Dragoș, minerul de 29 de ani care și-a pierdut viața în tragedia de la cariera Jilț Sud.

Astăzi timp de 2 ore activitatea în cariera Jilţ Mătăsari de la Complexul Energetic Oltenia a fost oprită. În semn de omagiu, au sunat sirenele de avarie.

"Un moment de reculegere pentru colegii care au decedat după ce au lucrat la acest excavator. Dumnezeu se ierte", spune un coleg.

Oamenii spun că din această tragedie, cel mai probabil, autoritățile nu au învățat nimic. Asta pentru că au vorbit despre aceste nereguli de ani buni și nimeni nu i-a auzit sau nu a vrut să îi audă, pentru că, iată, au fost nevoiți să muncească în continuare în aceleași condiții.

Citește şi: Durere fără margini și revoltă deopotrivă. Asta au simțit sutele de oameni care astăzi au venit în localitatea Mătăsari și l-au condus pe ultimul drum pe Dragoș, minerul de 29 de ani care și-a pierdut viața în tragedia de la cariera Jilț Sud.

Au fost transportați cu aceleași mașini, iar condițiile din carieră nu s-au schimbat cu nimic, ci din contră, au devenit mai greu de suportat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Compania Minieră anunțat faptul că va suporta cheltuielile în ceea ce privește înmormântarea celor 3 mineri.

De altfel, familiile acestora vor primi din partea companiei 40.000 de lei și totodată, un membru al familiei va putea să lucreze la companie.

Cât despre răniți, și ei vor primi sprijin financiar și, de asemenea, Compania Energetică Oltenia a anunțat că va suporta cheltuielile în ceea ce privește recuperarea lor după acest accident de muncă.

În tot acest timp, ancheta merge mai departe, însă chiar și așa, oamenii sunt nevoiți să muncească în continuare, să meargă în carieră, pentru a-și putea întreține familiile.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close