Antena 3 CNN Actualitate Cel mai înalt brad de Crăciun din Europa va fi ridicat în Bucureşti

Cel mai înalt brad de Crăciun din Europa va fi ridicat în Bucureşti

Cel mai înalt brad de Crăciun din Europa va fi ridicat în Bucureşti
28 Oct 2007   •   16:14

Bradul, de două ori mai înalt decât un bloc cu 10 etaje, va fi amplasat în piaţa Unirii. 300 de muncitori lucrează la acest proiect. Construcţia a început duminică şi va fi finalizată pe 1 decembrie. De Crăciun, bucureştenii vor putea admira cel mai înalt brad din Europa.

Pomul va avea o înălţime de 76 de metri, va cântări 290 tone şi va fi împodobit cu peste 2 milioane de beculeţe. Oamenii par încântaţi de iniţiativă şi aşteaptă cu nerăbdare să vadă bradul împodobit. Bradul gigant va putea fi admirat începând cu 1 decembrie. El va rămâne în Piaţa Unirii până pe 6 ianuarie anul viitor. Copacul va fi gazda a numeroase evenimente şi spectacole care sărbătoresc spiritul Crăciunului.

Materialele necesare construcţiei Bradului au fost transportate la Bucureşti în aproximativ 2 luni de zile, cu ajutorul a 25 de camioane şi un vas maritim. O echipă de 300 de muncitori vor lucra la ridicarea scheletului. În anii trecuţi, astfel de proiecte au mai fost dezvoltate în oraşe precum Lisabona şi Varşovia.

Antena 3

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close