Antena 3 CNN Actualitate "Cel mai mare sprijin pentru noi este să ne vizitaţi", mesajul ambasadorului Japoniei la Bucureşti

"Cel mai mare sprijin pentru noi este să ne vizitaţi", mesajul ambasadorului Japoniei la Bucureşti

"Cel mai mare sprijin pentru noi este să ne vizitaţi", mesajul ambasadorului Japoniei la Bucureşti
Sursa foto: Foto: chinasmack.com
14 Mar 2012   •   21:03

Ambasadorul Japoniei, Natsuo Amemiya, a povestit, miercuri, la ceremonia dedicată comemorării cutremurului de la 11 martie 2011, despre eforturile depuse de ţara sa pentru revenirea la normal şi a mulţumit autorităţilor române pentru sprijinul acordat, informează Mediafax.
   
"S-a împlinit un an de la cutremurul care a lovit partea de est a Japoniei, pe 11 martie anul trecut (...) În ceea ce priveşte România, am primit sprijin la diferite niveluri din partea Guvernului şi a poporului român, donaţii pentru victimele cutremurului şi calde mesaje de condoleanţe şi încurajare", a spus ambasadorul într-un  discurs rostit la ceremonia organizată pentru marcarea evenimentului.
   
El a spus că doreşte să-şi exprime "profunda recunoştinţă" pentru tot sprijinul primit.
   
"Mulţumită sprijinului pe care l-am primit din partea României şi a ţărilor din întreaga lume, Japonia a început să meargă cu putere pe drumul reconstrucţiei şi al refacerii. Aş dori să subliniez şi cu această ocazie faptul că afacerile, studiile şi turismul nu mai sunt afectate", a spus ambasadorul.
       
Anterior acestui eveniment, ambasadorul Natsuo Amemiya a susţinut o scurtă conferinţă de presă, în cadrul căreia a vorbit despre pagubele produse în urma marelui cutremur de la 11 martie.
   
"Dramele urmane produse de cutremur au fost inimaginabile: 15.853 de morţi, 3.286 de dispăruţi şi 71.124 de refugiaţi", a spus ambasadorul.
   
El a precizat că peste 160 de ţări şi 40 de organizaţii internaţionale au acordat sprijin Japoniei pentru refacere şi a precizat că evenimentul organizat miercuri la Bucureşti are rolul de a transmite mulţumirea poporului nipon pentru sprijinul acordat din partea României.

Ambasadorul a mai anunţat că, în perioada 15-17 decembrie, Japonia va organiza, în colaborare cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, o reuniune privind siguranţa atomică la Fukushima.
   
Ambasadorul a explicat că, în pofida cutremurului şi a valului uriaş care a urmat seismului, un cireş japonez - sakura - a înflorit primăvara trecută din mijlocul dărâmăturilor.

×
Subiecte în articol: japonia
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close