Antena 3 CNN Actualitate Cel puţin 200.000 de turişti au vizitat în weekend litoralul (VIDEO)

Cel puţin 200.000 de turişti au vizitat în weekend litoralul (VIDEO)

Cel puţin 200.000 de turişti au vizitat în weekend litoralul (VIDEO)
19 Aug 2007   •   19:00

În acest weekend litoralul a fost extren de aglomerat. Se vorbeşte de cel puţin 200.000 de oameni. Încasările comercianţilor sunt pe măsură: au adunat câteva sute de mii de lei, numai în ultimele zile. Previziunile, pentru anul viitor, sunt şi ele îmbucurătoare: mulţi vorbesc despre un milion de turişti, în 2008.

Vorba cu cine se scoală dimineaţa devreme departe ajunge a funcţionat din plin la mare. Cine a vrut un loc pe plajă a trebuit să se trezească cu noaptea în cap. Dacă la ora 7 plaja era încă goala, două ore mai tarziu abia daca se găsea vreun petic de plajă liber. Comercianţii abia au făcut faţă valului de turişti. Atunci când soarele arde cel mai tare oamenii s-au retras la terase, unde au aşteptat la cozi pentru pranz sau un loc la terasă. Pentru o vacanţă de o săptămână cei mai mulţi ajung să scoată din buzunare până la două mii de lei.

Dacă anul acesta a fost aglomeraţie la mare, repezentanţii agenţiilor de turism aşteaptă un milion de turişti pe Litoral în 2008. Litoralul se va apropia astfel de recordul absolut în ceea ce priveşte gradul de ocupare. În anul 1975, an de vârf în turismul românesc, s-au înregistrat pe litoral 1,1 milioane turişti, din care 600.000 străini.

PE PLAJĂ S-A PUTUT GĂSI CU GREU UN LOC LIBER

Observator

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close