Antena 3 CNN Actualitate Cel puțin opt morți și 15 răniți într-un atentat cu mașină capcană în Afganistan

Cel puțin opt morți și 15 răniți într-un atentat cu mașină capcană în Afganistan

Cel puțin opt persoane au murit, duminică, în urma unui atac cu mașină capcană, în vestul orașului Kabul, din Afganistan. Alte 15 persoane au fost rănite, între care un membru al Parlamentului,

Cel puțin opt morți și 15 răniți într-un atentat cu mașină capcană în Afganistan
Sursa foto: ARHIVA
de Gabriel Dano    |    20 Dec 2020   •   11:59

Potrivit Ministerului de Interne din Afganistan, explozia de duminică dimineață a rănit 15 persoane, inclusiv un membru al parlamentului, respectiv pe Khan Mohammad Wardak.

Până acum nimeni nu a revendicat atacul care a avut loc la Kabul. Grupul Stat Islamic a revendicat, în ultimele luni, mai multe atacuri din Kabul, inclusiv asupra instituțiilor de învățământ.

Violența din Afganistan a crescut chiar în timp ce negociatorii talibani și guvernul afgan se întâlnesc pentru a încheia un acord de pace care să pună capăt conflictelor.

În noiembrie, cel puţin 26 de membri ai forţelor afgane de securitate au fost omorâţi într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană.

Atentatul a avut loc tot duminică dimineaţă, la baza lor din provincia Ghazni. Atunci, atacatorul, un kamikaze, ”a folosit o maşină umplută cu explozibili” în districtul Deh Yak.

 

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Afganistan Kabul
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close