Antena 3 CNN Actualitate Celebrul Szobi Cseh - un "Gladiator" în slujba copiilor

Celebrul Szobi Cseh - un "Gladiator" în slujba copiilor

Celebrul Szobi Cseh - un "Gladiator" în slujba copiilor
22 Iun 2008   •   22:11

Celebrul cascador Szobi Cseh poate ajunge la minţile copiilor! Şi nu printr-o cascadorie, ci printr-un program unic, creat în România pentru prevenirea şi combaterea comportamentului anti-social. Copiii cu probleme sunt ajutaţi să se integreze mai uşor în societate pe baza unor tehnici inedite. Programul se numeşte ?Gladiator? şi este un model de succes creat chiar de Szobi Cseh.

Fie că provin din centrele de plasament sau din familii dezorganizate, fie că au un handicap motor sau sunt lipsiţi de adăpost, cei mici sunt ajutaţi să-şi schimbe treptat atitudinea. ?Este vorba despre energia de bază, care trebuie educată, instruită şi modificată?, spune celebrul cascador român.

Metodele sunt diverse şi au scopul de a canaliza energia copiilor într-o direcţie pozitivă. Instructorii se folosesc în special de sport. Scrima, gimnastica aerobică şi elementele de cascadorie sunt pe placul copiilor.

Rezultatul reprezintă un succes. 90% dintre copii reuşesc să-ţi schimbe atitudinea. Mulţi dintre ei se pregătesc pentru admiterea la liceu, în timp ce alţii şi au ales deja meseria. Programul este unic în România, dar a fost preluat ca model şi de alte ţări.



Antena 3

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close