Antena 3 CNN Actualitate Centrul istoric al Bucureştiului - între paragină şi planuri măreţe (VIDEO)

Centrul istoric al Bucureştiului - între paragină şi planuri măreţe (VIDEO)

Centrul istoric al Bucureştiului - între paragină şi planuri măreţe <font color=red>(VIDEO)</font>
19 Noi 2007   •   18:47

Avem centru istoric doar pe hârtie. De mai bine de un an, autorităţile se străduiesc să aducă la viaţă ceea ce ar fi trebuit să fie simbolul Capitalei. Centrul vechi al Bucureştiului este acum doar un şantier, care parcă nu se mai termină. Lipscani este cea mai veche zonă din oraş, pe vremuri loc de promenadă pentru lumea bună şi centru comercial. Din farmecul de altădată n-au mai rămas decât nişte case scorojite şi câteva proiecte măreţe.

Impresionant - aşa ar trebui să arate centrul vechi în martie 2008. Timp suficient până atunci ca să se termine lucrările, spun autorităţile. Reabilitarea a început însă acum mai bine un an. În clădirile dărăpănate, fără acoperişuri şi fără geamuri mai locuiesc peste o mie de familii. Va trebui ca acestea să se mute, însă oamenii nu ştiu unde să se ducă. Au auzit numai că Primăria ar fi cumpărat 200 de apartamente, dar nimeni nu i-a anunţat nimic.

Foarte greu o duc şi cei care au afaceri în centrul vechi. De câţiva ani nu câştigă nimic. Între timp, lucrările continuă în pas de melc. Vara nu se lucrează din cauza căldurii, iarna din cauza frigului. Până acum s-au reparat doar două străzi. Acum se lucrează pe alte două şi nereparate mai sunt cel puţin zece. Cum iarna se anunţă grea, sunt şanse mari ca până la primăvară să nu se mai întâmple nimic. Autorităţile susţin însă în continuare că în primăvară vom avea un centru demn de Paris şi Roma.

Lipscani - simbolul Bucureştiului de altă dată:  

Observator

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close