Antena 3 CNN Actualitate Centura feroviară a Capitalei ar putea fi lansată până în 2012

Centura feroviară a Capitalei ar putea fi lansată până în 2012

Centura feroviară a Capitalei ar putea fi lansată până în 2012
05 Mai 2008   •   19:08

Bucureştenii ar putea merge la aeroportul internaţional Henri Coandă cu trenul urban, în cel mult patru ani. Centura feroviară a Capitalei ar trebui să facă legătura între Gara de Nord şi Otopeni. Proiectul Ministerului Transporturilor vine ca alternativă la linia de metrou propusă de Primăria Capitalei, linie care ar trebui să lege Piaţa Victoriei de aeroport.

În aproape patru ani vom putea merge cu trenul din orice punct al Capitalei până la Otopeni. Aşa promite ministrul transporturilor, Ludovic Orban, care spune că structura este deja funcţională în proporţie de 80%. ?Avem o alternativă de transport public pentru bucureşteni, mai rapidă şi poate mult mai confortabilă?, a spus Orban.

Potrivit ministrului, centura feroviară va fi mult mai utilă decât proiectul metroului Piaţa Victoriei - Otopeni, propus de Primăria Capitalei. ?Să nu uităm că Primăria Capitalei nu are niciun fel de legătură cu metroul?, a avertizat Orban.

Lucrările la centura feroviară vor începe în aprilie anul viitor, vor dura trei ani şi vor costa peste 250 de milioane de euro. Trenurile vor pleca de la Gara de Nord şi vor ajunge la Otopeni, prin Mogoşoaia. Prin sud, traseul va trece prin Chiajna, Berceni, Popeşti-Leordeni, Pantelimon şi Voluntari. În total, 27 de staţii întinse pe 62 de kilometri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close