Antena 3 CNN Actualitate Cercetătorii români primesc 340 milioane euro, fonduri UE

Cercetătorii români primesc 340 milioane euro, fonduri UE

Cercetătorii români primesc 340 milioane euro, fonduri UE
14 Feb 2008   •   11:16

Cercetătorii care participă la programe de doctorat şi postdoctorat vor primi finanţare de la Uniunea Europeană. Acest lucru va fi valabil atât în Romania, cât şi în centrele universitare şi de cercetare din Uniunea Europeană.

Programul va fi implementat de Ministerul Muncii şi prevede ca un doctorand să primească un sprijin mediu de 8.500 de euro în acest an şi 10.000 de euro pentru fiecare an, până în 2015.

În total, vor primi bani pentru studii de doctorat aproape 15.000 de români, în timp ce 2.500 vor primi sprijin pentru studii postdoctorale.

Programul oferă, până în 2013, circa 340 de milioane de euro, dintre care peste 50 de milioane vor fi alocate de la bugetul de stat.

Finanţarea din partea Uniunii Europene se va acorda atât la nivel instituţional, cât şi la nivel individual, prin sprijinirea celor care vor să urmeze cursuri doctorale sau postdoctorale.

Scopul finanţării este creşterea motivaţiei pentru alegerea unei cariere în cercetare. Domeniile pentru care se acordă bani europeni sunt tehnologiile societăţii informaţionale, energie, mediu, sănătate, agricultură sau securitatea şi siguranţa alimentelor.

Cei care organizează cursurile de doctorat şi care accesează, practic, fondurile Uniunii Europene sunt Ministerul Educaţiei, universităţile, şcolile doctorale şi institutele sau centrele de cercetare acreditate de minister. Acestea pot depune proiectele până în 2014.

Există şi o serie de condiţii pentru punerea în practică a proiectelor: trebuie să fie implementate în maximum trei ani, să se încadreze în limitele financiare şi să fie relevante pentru activitatea finanţată.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close