Antena 3 CNN Actualitate Ceremonii speciale în țară, la 19 ani de la aderarea României la NATO

Ceremonii speciale în țară, la 19 ani de la aderarea României la NATO

România a împlinit 19 ani de la aderarea la NATO, iar momentul a fost sărbătorit prin organizarea unor ceremonii speciale, în București și în țară.

Ceremonii speciale în țară, la 19 ani de la aderarea României la NATO
Sursa foto: Captură video
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Apr 2023   •   20:06

Pe 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

La București, evenimentul dedicat zilei în care România a aderat la NATO a început cu intonarea imnului național.

De asemenea, la sediul Ministerului Apărării Naționale, a fost arborat, alături de drapelul României, și steagul NATO.

Și în Botoșani au fost organizate evenimente de amploare, la care au fost prezenți șefii de instituții și foștii militari în rezervă.

Citește și: Polonia, disponibilă pentru extinderea infrastructurii forţelor NATO de disuasiune nucleară

De asemenea, Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care a menționat că, în prezent, "rolul fundamental al NATO, privind asigurarea păcii și apărarea libertății, este mai important ca oricând".

Totodată, președintele a transmis faptul că România va continua cooperarea cu Aliații, pentru a întări postura NATO de descurajare și apărare în fața provocărilor tot mai complexe din regiunea Mării Negre.

Premierul Ciucă a mers la Monumentul Eroilor Militari Căzuţi în Teatre de Operaţii și a transmis faptul că a vrut să aducă un omagiu "celor care și-au dat viața pentru ca noi să trăim într-o lume mai sigură, sub protecția NATO, cea mai puternică alianță politico-militară din istorie".

Ziua NATO în România se marchează, începând din 2005, în prima duminică a lunii aprilie, în baza unei propuneri legislative.

×
Subiecte în articol: NATO România
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close