Antena 3 CNN Actualitate CFR anunţă că intră în grevă de avertisment, săptămâna viitoare

CFR anunţă că intră în grevă de avertisment, săptămâna viitoare

CFR anunţă că intră în grevă de avertisment, săptămâna viitoare
28 Feb 2008   •   16:18

Feroviarii anunţă că vor intra săptămâna viitoare în grevă de avertisment. Federaţia Naţională Mişcare Comercial cere mai mulţi bani. Mai exact, sindicaliştii vor ca salariul minim brut de bază să ajungă la 570 de lei, de la 1 mai. Federaţia cere şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Sindicaliştii au stabilit deja greva de avertisment pentru 5 martie, între orele 7.00 şi 9.00, urmând să hotărască şi data grevei generale.

Liderii celorlalte federaţii ale feroviarilor nu au decis încă dacă se alătură celor din Mişcare Comercial. Ei spun că nu au deocamdată numărul necesar de semnături pentru a începe protestul.

Ministrul Transporturilor susţine însă că nu a fost informat despre intenţia sindicaliştilor de a declanşa greva de avertisment. Contactat de Antena 3, Ludovic Orban a declarat că sindicatele au obligaţia să îl informeze cu 48 de ore înainte de începerea protestului.

Dacă feroviarii vor declanşa greva, va fi pentru a doua oară de la începutul anului când sindicaliştii CFR vor protesta pentru a-şi susţine drepturile. Pe 1 februarie, după mai multe rânduri de negocieri cu reprezentanţii MinisteruluiTransporturilor, sindicaliştii CFR au decis să oprească lucrul în gări pentru 3 ore. Greva spontană, cum au declarat-o sindicaliştii, nu a avut însă niciun rezultat.

Principala nemulţumire a feroviarilor este faptul că majorările salariale anunţate de Guvern sunt mai mici decât au propus sindicatele la negocieri. Sindicaliştii cer o majorare de salarii de 18 procente. După mai multe rânduri de negocieri, autorităţile au rămas însă ferme pe poziţie. Ei oferă o creştere salarială de doar 8%.

Antena 3

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close