Antena 3 CNN Actualitate CFR pierde sute de mii de euro, lunar, pe contracte de închiriere păguboase

CFR pierde sute de mii de euro, lunar, pe contracte de închiriere păguboase

CFR pierde sute de mii de euro, lunar, pe contracte de închiriere păguboase
Sursa foto: Gara CFR
19 Ian 2009   •   10:28

Compania Naţională CFR SA pierde, lunar, sute de mii de euro, din mai multe contracte de închiriere păguboase, potrivit unei anchetei a corpului de control al Ministerului Transporturilor. Vinovat de încheierea contractelor ar fi fostul director general al companiei, Mihai Necolaiciuc.
Unul dintre beneficiarii chiriilor preferenţiale este omul de afaceri gorjean Clement Mocanu, cel care l-a denunţat pe Nicolae Mischie la DNA.
Firma sa beneficiază de o chirie de invidiat: 10.000 de dolari pe lună pentru cei aproape 1.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale închiriate în Gara de Nord.
Potrivit raportului de control al Ministerului Transporturilor, citat de ziarul Gândul, preţul pieţei este de peste 600 euro pentru un metru pătrat. De aici rezultă că, numai din acest contract, Regionala Bucureşti pierde lunar aproape 600.000 de euro.
Tarife preferenţiale au obţinut, însă, şi alte firme.
Un contract semnat de fostul director general al CFR SA, Mihai Necolaiciuc, valabil până în 2011, are ca obiect amplasarea panourilor publicitare în Gara de Nord. Tariful stabilit prin contract este cuprins între 3 şi 5 dolari pe metru pătrat, în funcţie de zona de amplasare a panourilor. Asta în timp ce preţul mediu plătit de alte societăţi de publicitate pentru spaţiile din staţiile CFR sare de 5 euro.
Ministerul Transporturilor spune că nu poate renegocia tarifele şi nici rezilia contractele deoarece este interzis prin clauze.
Tot ce a putut să facă fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, a fost să dea un ordin, prin care să nu mai permită prelungirea contractelor care, însă, au fost încheiate pe perioade foarte lungi.
Antena 3

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close