Antena 3 CNN Actualitate CFR scoate la licitaţie 4 terenuri din Capitală, pentru a-şi plăti datoriile

CFR scoate la licitaţie 4 terenuri din Capitală, pentru a-şi plăti datoriile

CFR scoate la licitaţie 4 terenuri din Capitală, pentru a-şi plăti datoriile
27 Mai 2008   •   08:21

CFR scoate marţi la licitaţie patru terenuri din Bucureşti, cu o suprafaţă totală de aproape două hectare. Preţul de deschidere este de 1.606 euro, cu TVA, pentru un metru pătrat de teren. Termenul limită pentru depunerea ofertelor expiră marţi, la ora 12:00, iar licitaţia pentru fiecare teren în parte va avea loc la Bursa română de mărfuri. Terenurile se află în zona Lujerului şi au suprafeţe între 2.000 şi 9.700 de metri pătraţi, potrivit unui anunţ al Ministerului Transporturilor.

CFR vrea să încaseze pentru cele patru terenuri din Capitală o sumă minimă totală de peste 31 milioane euro. Compania Naţională de Căi Ferate a recurs la această soluţie pentru a-şi putea plăti furnizorii de energie electrică, cărora compania de căi ferate le datorează 600 de milioane de lei.

În luna noiembrie a anului trecut, CFR şi-a majorat capitalul social cu 335 de milioane lei, de la 144 de milioane lei, la 479 de milioane lei, prin includerea valorii unor terenuri în suprafaţă de 39 de hectare din patrimoniu Sucursalei Regionale Bucureşti. 80% din sumă, respectiv 266 de milioane lei, provine din evaluarea terenului din zona Lujerului.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR Bucureşti se află pe lista celor 34 de societăţi pentru care Guvernul a decis, la sfârşitul anului 2006, ştergerea unor datorii bugetare istorice.

Antena 3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close