Antena 3 CNN Actualitate Cheltuielile de protocol alocate invitaţilor la Summit vor fi majorate

Cheltuielile de protocol alocate invitaţilor la Summit vor fi majorate

Cheltuielile de protocol alocate invitaţilor la Summit vor fi majorate
19 Feb 2008   •   08:46

Camera Deputaţilor va majora cheltuielile de protocol alocate invitaţilor care vor participa la Summitul NATO. Hotărârea a fost luată ca urmare a creşterii preţurilor. Astfel, costurile suportate de Parlament ca organizator al Summitului ajung la aproximativ 3,2 milioane lei.

Cheltuielile de protocol vor costa cu mult peste sumele prevăzute iniţial. Astfel, pentru şefii de stat si de guvern, lideri de organisme internaţionale sau miniştri costul meniului e mai scump cu 200%, în timp ce pentru restul invitaţilor mesele de protocol vor fi cu 100% mai costisitoare. Dejunul şefilor de stat va costa aproximativ 360 de lei pentru zilele de 3 si 4 aprilie şi 270 de lei pentru miniştri, delegaţi şi ziarişti.

De această acţiune protocolară vor beneficia aproximativ 5.800 de invitaţi. Prin urmare, costul meselor de protocol se ridică la circa 1,6 milioane de lei noi. Întreaga actiune va implica fonduri de circa 3,1 milioane de lei, la care se adaugă şi cele 86.000 de lei, banii pentru protocolul şefilor de cel mai înalt nivel.

Antena 3

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close