Antena 3 Actualitate Chevron a anunţat oficial SISTAREA exploatării gazelor de şist pe parcursul acestui an

Chevron a anunţat oficial SISTAREA exploatării gazelor de şist pe parcursul acestui an

de L.D.    |    01 Apr 2012   •   23:19
Chevron a anunţat oficial SISTAREA exploatării gazelor de şist pe parcursul acestui an foto: offshoreenergytoday.com

În emisiunea Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a discutat împreună cu invitaţii săi decizia companiei Chevron, care în urma emisiunilor Antenei 3 a anunţat oficial printr-un comunicat de presă sistarea activităţilor de exploatare a gazelor de şist pe parcursul acestui an.

De asemenea, Chevron a anunţat că nu are nimic împotriva desecretizării contractului cu privire la exploatarea gazelor de şist. 

Cu alte cuvinte, nu Chevronul este vinovat în toate aceste probleme, ci puterea din România care, printre altele, nu doreşte desecretizarea contractului.

Joi, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a aprobat începerea exploatării gazelor de şist în 3 perimetre din zona Mării Negre. Este vorba despre Vama Veche, Adamclisi şi Costinesti. Acordurile petroliere au fost aprobate după ce premierul Mihai Razvan Ungureanu s-a întâlnit cu oficialii Chevron la sediul Guvernului, discuţie la care a participat şi ambasadorul Statelor Unite.

Exploatarea acestor gaze prin fracturare a fost interzisă în mai multe ţări civilizate ale lumii. Specialiştii atrag atenţia că după un asemenea tip de exploatare urmează cutremure, deşertificare şi contaminarea chimică a zonelor respective pentru perioade îndelungate.

Vezi aici înregistrarea integrală a emisiunii Sinteza Zilei

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close