Antena 3 CNN Actualitate Chiliman nu mai vrea ca REBU să-i adune gunoaiele din sector

Chiliman nu mai vrea ca REBU să-i adune gunoaiele din sector

Chiliman nu mai vrea ca REBU să-i adune gunoaiele din sector
16 Aug 2007   •   20:01

Primarul sectorului 1 Andrei Chiliman nu mai doreşte ca firma REBU să adune gunoaiele din sector. Contractul de curăţenie expiră în curând. Firma de salubritate îl contrazice şi spune că nu primăria de sector trebuie să prelungească acest contract. Primarul Andrei Chiliman susţine că Rebu nu-şi face treaba aşa cum ar trebui în sector. ?Este anormal ca pentru 1 milion de dolari pe care cetăţenii îi plătesc să fie gunoaie?, afirmă Chiliman. Pe 18 august contractul primăriei sectorului 1 cu REBU expiră, iar Chiliman este hotărât să nu îl mai prelungească. Este decis să angajeze alte firme de salubritate. ?Am declanşat procedurile de licitaţie încă din martie?, a precizat primarul sectorului 1.

De cealaltă parte, şefii REBU spun că primarul Chiliman nu poate opri firma de salubritate să nu-şi facă treaba. Referitor la contract aceştia consideră că este încheiat cu Consiliul General şi nu cu domnul primar, sau Consiliul Local. Mai mult, şeful REBU spune că licitaţia organizată de Chiliman este ilegală. Edilul nu poate angaja o nouă firmă de curăţenie.

În 2007 Consiliul Municipal a dat o hotărâre prin care doar municipalitatea poate angaja firme de salubritate, iar primările de sector sunt obligate să plătească. În baza acestei hotărâri, REBU a încheiat un contract cu muncipalitatea şi poate face curăţenie în sectorul 1 până în 2011.

Antena 3

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close