Antena 3 CNN Actualitate Chiliman: REBU, o menajeră puturoasă plătită regeşte (VIDEO)

Chiliman: REBU, o menajeră puturoasă plătită regeşte (VIDEO)

Chiliman: REBU, o menajeră puturoasă plătită regeşte <font color=red>(VIDEO)</font>
20 Aug 2007   •   10:42

Gunoaiele pun stăpânire pe Sectorul 1 al Capitalei. În mai multe zone, maldărele de gunoaie se întind până pe stradă. Motivul? Litigiul dintre Primăria Sectorului 1 şi REBU. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, acuză REBU pentru situaţia creată şi a acţionat în consecinţă. ?Începând cu 18 august, REBU nu mai are contract de salubritate cu Primăria Sectorului 1. Am decis să nu mai prelungim această colaborare infructuoasă, care durează de zece ani, perioadă în care societatea a perseverat în menţinerea mizeriei în sectorul 1.? Edilul de sector spune că decizia de reziliere a contractului reprezintă dorinţa cetăţenilor sectorului 1 şi că, până la stabilirea prin licitaţie a noii firme de salubrizare, curăţenia stradală a sectorului 1 va fi asigurată de două societăţi specializate.

Întrebat dacă REBU poate asigura acest serviciu provizoriu, Chiliman a răspuns: ?Dumneavoastră aţi ţine în casă o menajeră cu salariu de bancher care să nu şteargă praful şi să nu ducă gunoiul?... REBU este o menajeră puturoasă plătită regeşte. Şi atât.?

Reprezentanţii REBU neagă însă acuzaţiile lui Chiliman şi, în plus, declară că nu Primăria Sectorului 1 are contract cu societatea de salubrizare, ci Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Contractul ar fi valabil până în 2011, astfel că societatea îşi va face în continuare datoria în sectorul 1, spune directorul REBU, Mircea Raicu.

Chiliman a precizat că deşi contractul-cadru este încheiat cu CGMB, contractul comercial - în baza căruia REBU încasează lunar peste un milion de dolari - este încheiat cu Primăria Sectorului 1, acest ultim document nemaifiind prelungit de Primăria Sectorului 1.

Litigiul dintre Primăria Sectorului 1 şi firma REBU privind contractul de salubrizare este departe de a se încheia. Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a anunţat că scandalul ar putea fi soluţionat în cele din urmă pe cale amiabilă, cele două părţi urmând să se întâlnească în cursul săptămânii la Primăria Capitalei.

RĂZBOIUL GUNOAIELOR ÎNTRE CHILIMAN ŞI REBU
PIAŢA MATACHE SUB ASEDIUL GUNOAIELOR

Antena3.ro

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close