Antena 3 CNN Actualitate Chiliman: Videanu este în cârdăşie cu Costanda

Chiliman: Videanu este în cârdăşie cu Costanda

Chiliman: Videanu este în cârdăşie cu Costanda
07 Mar 2008   •   12:22

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, şi-a prezentat poziţia în scandalul Bordei, la o zi după ce executorul judecătoresc al lui Costică Constanda a blocat 17 milioane de euro din conturile municipalităţii. Chiliman l-a acuzat pe Videanu că a minţit în declaraţiile sale de joi opinia publică. El susţine că Videanu nu reprezintă interesul cetăţenilor în acest proces.

"I-a fost frică să facă schimbul de terenuri şi caută să se ascundă după cine poate pentru a amâna momentul semnării actelor cu Costanda", a explicat primarul Chiliman -  

"Videanu e în cârdăşie cu Costanda", a avertizat primarul sectorului 1. El a menţionat şi faptul că primarul general vrea să-i dea şi terenul şi banii lui Costanda.

Omul de afaceri Costică Constanda îl acuză pe Chiliman că a împiedicat schimbul de terenuri cu primăria capitelei prin refuzul de a elibera certificatele de urbanism necesare. Şi primarul general Adriean Videanu l-a acuzat pe Chiliman de blocarea tranzacţiei şi a declarat că-l va acţiona în instanţă pe primarul sectorului 1 pentru a recupera cele 67 de milioane de lei transferate în contul executorului care îl reprezintă pe Constanda.

Omul de afaceri Costică Constanda a executat, miercuri, conturile Primăriei Capitalei, nemulţumit de faptul că municipalitatea nu a putut să-i dea înapoi terenul din Satul Francez, deoarece primarul Sectorului 1 a refuzat să-i elibereze un certificat de urbanism.

Astfel, acesta îşi recuperează cele 17, 7 milioane de euro pe care instanţa i le-a acordat drept despăgubire pentru că Primăria Capitalei nu i-a permis să construiască în Parcul Bordei clădiri cu indicatorii urbanistici pe care acesta şi-i dorea.

Surse din cadrul Primăriei Capitalei spun, însă, că omul de afaceri a executat ilegal conturile instituţiei deoarece titlul executor era pentru Consiliul General, nu pentru Primăria Municipiului Bucureşti.

Ministrul Finanţelor Varujan Vosganian a declarat că a oprit în ultimul moment plata către controversatul om de afaceri, pentru că nu era conformă deciziei judecătoreşti.

Constanda nu a intrat încă propiu-zis în posesia banilor, deoarece acestea au fost indisponibilizaţi într-un cont deschis la CEC, iar acesta va avea acces la ei abia după 15 zile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close