Antena 3 CNN Actualitate China se confruntă cu cele mai puternice precipitaţii din ultimii 50 de ani (VIDEO)

China se confruntă cu cele mai puternice precipitaţii din ultimii 50 de ani (VIDEO)

China se confruntă cu cele mai puternice precipitaţii din ultimii 50 de ani <font color=red>(VIDEO)</font>
08 Iun 2008   •   13:11

La mai puţin de o lună de la seismul devastator care a ucis aproape 70.000 de oameni, China se confruntă cu precipitaţii abundente şi inundaţii. Autorităţile au decretat stare de urgenţă în regiunile din sudul ţării, cele mai afectate de intemperii. Potrivit autorităţilor, sunt cele mai grave precipitaţii înregistrate în ultimii 50 de ani.

Zeci de localităţi au fost complet inundate. Traficul rutier a fost perturbat în numeroase regiuni, din cauza arborilor căzuţi pe şosele. Zeci de mii de oameni au rămas fără energie electrică, după ce stâlpii de înaltă tensiune au fost doborâţi de rafalele de vânt, care au depăşit, pe alocuri, o sută de kilometri pe oră. O tornadă produsă într-un orăşel a devastat o şcoală şi a rănit zeci de profesori şi elevi. Un copil a fost înghiţit de ape, într-o altă localitate. Într-o zonă din sud-vestul ţării, o porţiune de drum s-a prăbuşit. Meteorologii spun că precipitaţiile vor continua şi în perioada următoare.

Între timp, autorităţile încearcă să facă faţă operaţiunilor de reconstrucţie, după seismul produs la 12 mai. Sute de militari şi ingineri au reuşit să dreneze un lac artificial, format în urma cutremurului şi care ameninţa sute de mii de oameni. Un incident s-a produs însă în provincia Sichuan, zona cea mai grav afectată. Un om a murit după ce un tren a deraiat, în urma căderilor de pietre.

Antena 3

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close