Antena 3 CNN Actualitate China, Statele Unite şi Australia, grav afectate de inundaţii

China, Statele Unite şi Australia, grav afectate de inundaţii

China, Statele Unite şi Australia, grav afectate de inundaţii
15 Iun 2008   •   17:38

Inundaţiile au provocat mari distrugeri în mai multe ţări ale lumii. Situaţia e dramatică în China, unde peste 60 de oameni au murit în urma furtunilor care au lovit în ultima săptămână sudul ţării. În statul american Iowa, mii de localnici au fost evacuaţi din calea viiturii. Puternice inundaţii s-au înregistrat şi în vestul Australiei.

În vestul Australiei, doi şoferi de camion au fost surprinşi de viitură, când au vrut să traverseze cu maşinile un râu. Nivelul apei a crescut în urma unei ploi torenţiale. Cei doi au fost salvaţi în cele din urmă de echipele de intervenţie, care au folosit un jet ski pentru a-i aduce la mal.

În statul american Iowa, locuitorii se confruntă cu cele mai puternice inundaţii din ultimii 15 ani. Peste 25 de mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza puhoaielor. În cel de-al doilea mare oraş din Iowa, pagubele depăşesc şapte sute de milioane de dolari.

În statul vecin, Illinois, nivelul fluviului Mississippi a crescut la cote alarmante. În plină campanie electorală, candidatul democrat la preşedinţia ţării, Barack Obama, a apărut alături de localnicii care construiau baraje din saci de nisip, pentru a preveni revărsarea apelor.


În sudul Chinei, inundaţiile au devastat mai multe zone, unde peste un milion de oameni au fost evacuaţi în ultima săptămână. Potrivit oficialilor locali, zece mii de case au fost distruse. Meteorologii au avertizat însă că se aşteaptă noi furtuni şi săptămâna viitoare.

Antena 3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close