Antena 3 CNN Actualitate Chirii prea mari. Studenţii obţin locuri în cămine cu şpagă (VIDEO)

Chirii prea mari. Studenţii obţin locuri în cămine cu şpagă (VIDEO)

Chirii prea mari. Studenţii obţin locuri în cămine cu şpagă <font color=red>(VIDEO)</font>
29 Sep 2007   •   14:42

Lipsa camerelor în cămine este un motiv de speculă pentru proprietarii de apartamente şi garsoniere. Chiriile au crescut brusc, ba chiar în unele centre universitare s-au dublat. La Sibiu chiriiile au crescut cu aproape 50% de la începutul anului, iar până în decembrie se aşteaptă scumpiri cu alte 20 de procente. Aici preţul unei garsoniere variază între 175 şi 350 de euro. Preţul creşte cu 100-200 de euro pentru apartamentele cu două camere.

La fel ca-n fiecare an, din cauza lipsei locurilor de cazare din Cluj, mulţi studenţi vor fi obligaţi închirieze o locuinţă. Chiar dacă chiria este mai mare, studenţii preferă apartamentele de două camere pentru că pot sta câte doi într-o cameră şi astfel chiria pe persoană ajunge la sub 100 de euro.

Cererea foarte mare a crescut chiriile şi la Iaşi. Aici chiria pentru o garsonieră depăşeşte 200 de euro iar pentru un apartament cu două camere chiar 300 de euro. Bucureştiul rămâne cel mai scump oraş. O garsonieră confort 2, spre periferie, nu are un preţ mai mic de 250 de euro pe lună.

Între timp studenţii recurg la şpagă pentru a obţine un loc de cazare în cămin. ?Negocierea? dintre un administrator de cămin şi un student a fost surprinsă de camera ascunsă. Şpaga pentru obţinerea în acest mod a unui loc de cazare ajunge la 2.000 de euro.

IMAGINI SURPRINSE CU CAMERA ASCUNSĂ

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close