Antena 3 CNN Actualitate Chişinău. Flagrant în cazul scandalului traficului de vize

Chişinău. Flagrant în cazul scandalului traficului de vize

Chişinău. Flagrant în cazul scandalului traficului de vize
18 Aug 2007   •   19:21

Scandalul traficului de vize din cadrul Consulatului României la Chişinău este departe de a se fi încheiat. Autorităţile române aşteaptă în continuare ca Ministerul moldovean de Externe să dezvăluie identitatea diplomatului care ar fi implicat în această afacere ilegală. Potrivit unor surse din ministerul de Interne de la Chişinău, ar fi vorba chiar despre şeful secţiei consulare româneşti, Alexandru Rus. Între timp, autorităţile de la Chişinău au dat publicităţii imagini din timpul flagrantului în care a fost surprinsă, marţi, şefa unei agenţii de turism, cea care juca rolul de intermediar.

Potrivit imaginilor prezentate de autorităţi, şefa agenţiei de turism Ina Tour de la Chişinău, Ina Russu, s-a întâlnit cu un agent sub acoperire, într-un loc stabilit dinainte. Urma ca bărbatul, cetăţean moldovean, să primească în câteva zile de la aceasta o viză de şedere în România. Cei doi au plecat împreună cu maşina directoarei. Pe drum, ea a încercat să-i explice bărbatului cum să se descurce cu vameşii, după ce obţine viza de afaceri pentru ţara noastră.

După ce intermediara a primit cei 175 de euro ceruţi şi i-a promis ofiţerului sub acoperire că treaba se rezolvă repede, maşina a fost oprită de poliţie. Pe banii din portofel, scria ?mită?. Şeful secţiei consulare de la Chişinău, Alexandru Rus a negat deja orice implicare în afacere, dar şi faptul că ancheta ar viza vreun angajat al Ambasadei României.

În luna martie, jurnaliştii au filmat la Chişinău mai mulţi intermediari care, în schimbul a câteva sute de euro, obţineau vize pentru România în doar câteva zile, deşi timpul legal de aşteptare poate fi până la o lună şi jumătate.

Antena 3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close