Antena 3 CNN Actualitate Cifrele care schimbă clasamentul la alegerile prezidențiale

Cifrele care schimbă clasamentul la alegerile prezidențiale

Cifrele care schimbă clasamentul la alegerile prezidențiale
28 Oct 2019   •   23:22

USR încearcă să gestioneze o situație de criză, cea în care se află candidatul la prezidențiale Dan Barna. Are un dosar la DNA Alba Iulia și un dosar la DNA Central după dezvăluirile din RISE Project. 

Dan Barna a strâns împreună cu partidul său peste un milion de semnături pentru proiectul de lege "Fără Penali" și se află în această situație pentru că pare a girat fraude de milioane de euro din bani europeni. 

La finalul săptămânii trecute, au apărut două sondaje de opinie care arătau o cădere dramatică a lui Dan Barna în sondaje. Atât Sociopol, cât și Curs au arătat că, în urma acestui scandal, Dan Barna se prăbușește. 

Astăzi, în schimb, USR lansează pe piață un sondaj suspect, la care nu comunică cine sunt cei care au făcut sondajul, care e casa de sondare și eșantionul. 

Săptămâna trecută, sondajele Curs și Sociopol îl plasau pe Dan Barna pe locul 3, la egalitate cu Mircea Diaconu, neintrând în turul al doilea, cu Viorica Dăncilă. 

Sondajul Sociopol îl arăta câștigător pe Klaus Iohannis (42%), urmat de Viorica Dăncilă (21%), Dan Barna (10%), Mircea Diaconu (10%), Theodor Paleologu (7%), Alexandru Cumpănașu (5%), Ramona Ioana Bruynseels (3%) și Kelemen Hunor (1%). 

Potrivit sondajului Curs: Klaus Iohannis (37%), Viorica Dăncilă (20%), Dan Barna (13%), Mircea Diaconu (11%), Theodor Paleologu (6%), Alexandru Cumpănașu (4%), Ramona Ioana Bruynseels (4%) și Kelemen Hunor (4%).

Volumul eșantionului - 1.600 de persoane

Perioada de culegere a datelor 14-21 octombrie 2019

Metoda culegerii datelor - față în față

Eroarea maximă de eșantionare este de +/-2.45%

În sondajul USR din perioada 3-24 septembrie: Klaus Iohannis (40%), Viorica Dăncilă (21.4%), Dan Barna (19.7%), Mircea Diaconu (7.6%), Theodor Paleologu (3.5%) și Kelemen Hunor (3.1%).

În sondajul USR din perioada 15-23 octombrie: Klaus Iohannis (39%), Viorica Dăncilă (23.4%), Dan Barna (18.5%), Mircea Diaconu (8%), Theodor Paleologu (3.8%) și Kelemen Hunor (3.9%).

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close