Antena 3 CNN Actualitate Cinci clinici vor avea grijă de sănătatea oficialilor NATO, la Bucureşti

Cinci clinici vor avea grijă de sănătatea oficialilor NATO, la Bucureşti

Cinci clinici vor avea grijă de sănătatea oficialilor NATO, la Bucureşti
02 Feb 2008   •   19:11

Se apropie summit-ul NATO, iar sănătatea participanţilor este pe primul loc. Cinci clinici vor acorda asistenţă demnitarilor. La spitalul Militar din Bucureşti, totul a fost deja pus la punct, de la paza de la intrare, până la rezervele pacienţilor. În zilele summitului, medicii vor fi în ?stand-by? în camera de gardă, complet echipată pentru urgenţe. De îndată ce operaţia se va termina, pacienţii vor fi duşi în salonul postoperator. Bolnavii sunt mai întâi stabilizaţi şi apoi trimişi la terapie intensivă.

Rezervele în care se vor odihni sunt cu totul speciale, ele având secretariat, cameră de lucru, salon şi toaletă. Ustensilele medicale nu sunt la vedere, iar patul poate fi aşezat în funcţie de dorinţele pacientului. În tot spitalul, 15 la sută din personal, adică în jur de 150 de medici şi asistenţi au fost desemnaţi să lucreze special pentru summitul NATO.

La spital nu vor ajunge doar bolnavii grav. Chiar şi pentru durerile de dinţi, cele mai des întâlnite la astfel de reuniuni, există săli speciale care îşi vor aştepta pacienţii.

Observator

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close