Antena 3 CNN Actualitate Cinci focare de varicelă, confirmate în şcoli şi grădiniţe din Vaslui: 81 de copii bolnavi

Cinci focare de varicelă, confirmate în şcoli şi grădiniţe din Vaslui: 81 de copii bolnavi

Cinci focare de varicelă, confirmate în şcoli şi grădiniţe din Vaslui: 81 de copii bolnavi
Sursa foto: Foto: a1.ro
24 Noi 2011   •   22:14

Cinci focare de varicelă au fost descoperite în trei şcoli şi două grădiniţe din Vaslui.

Autorităţile sanitare au confirmat deja 81 de cazuri de îmbolnăvire în rândul preşcolarilor şi al elevilor din judeţ, informează Mediafax.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a dispus luarea unor măsuri speciale de securitate sanitară, în şcolile şi grădiniţele în care au fost confirmate cinci focare de varicelă, cu 81 de cazuri de boală la preşcolari şi elevi.

Cele mai multe îmbolnăviri sunt la Şcoala Rafaila, cu 34 de cazuri, şi Grădiniţa nr. 5 Vaslui, cu 29 de copii diagnosticaţi cu vărsat de vânt.

"Odată cu apariţia acestor cazuri de îmbolnăviri în colectivităţi, am dispus către personalul medical din cele cinci unităţi de învăţământ să facă triajul epidemiologic în fiecare zi, înainte de începerea programului, pentru a preveni astfel, pe cât posibil, extinderea focarelor. În plus, conducerea şcolilor şi grădiniţelor trebuie să facă cât mai des aerisirea sălilor de clasă, în condiţiile în care varicela este o boală cu transmitere aerogenă", a declarat, joi, medicul şef al DSP Vaslui, Luminiţa Costache.

Autorităţile sanitare vasluiene se aşteaptă la apariţia de noi cazuri, având în vedere că varicela este o boală de sezon extrem de contagioasă.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close