Antena 3 CNN Actualitate Cinci motive pentru care ar trebui sa mergi la PlazaDent pentru extractia ultimului molar (P)

Cinci motive pentru care ar trebui sa mergi la PlazaDent pentru extractia ultimului molar (P)

 Cinci motive pentru care ar trebui sa mergi la PlazaDent pentru extractia ultimului molar (P)
08 Feb 2019   •   14:54

In numar din ce in ce mai mare, pacientii care ajung pentru diferite afectiuni in clinici medicale, in cabinete de profil sau in spitale in care functioneaza cabinete in regim de urgenta, dincolo de a gasi rezolvare la problemele cu care se confrunta, au si alte asteptari, dorindu-si sa intalneasca specialisti „umani”, care sa ii trateze si sa le vorbeasca astfel incat sa nu le amplifice teama deja instalata.

Echipa www.PlazaDent.ro este formata din stomatologi care au aceasta calitate, din pacate, rar de intalnit la medici. De altfel, doctorii care lucreaza in aceasta clinica de stomatologie, pe langa faptul ca redau pacientilor zambetul perfect, le si ofera o atmosfera calda, zambesc la randul lor si explica calm, abordand fiecare situatie – oricat de delicata ar fi – intr-un mod care inspira incredere.

La modul general, pacientii care ajung la medic pentru urgente stomatologice se tem si se manifesta ca atare – multi plang din cauza durerilor, dar si pentru ca le este frica. Doctorul stomatolog are misiunea sa calmeze pacientul si sa elimine cauza suferintei. Categoria urgentelor stomatologice include mai multe afectiuni insotite de simptome greu de suportat – de exemplu, durerile molarilor de minte sunt ingrozitoare.

Numerosi pacienti ajung la PlazaDent solicitand extractie masea de minte
Desi extractia maselelor de minte ar putea fi o optiune inainte sa apara durerile pentru ca, de regula, au o pozitie vicioasa care le impiedica eruperea in totalitate sau pentru ca ramanand partial acoperite se cariaza si dor foarte mult, cei mai multi pacienti ajung la stomatolog atunci cand se confrunta cu dureri ingrozitoare.

Orice individ ar putea sa mearga la stomatolog si sa solicite extractie masea de minte inainte ca aceasta procedura medicala sa se impuna, din urmatoarele motive:
1. molarii de minte pot sa modifice intregul aspect al danturii: maselele de minte apar la varsta maturitatii, insa acest aspect nu le pune o amprenta de „inutilitate”. In situatia in care cresc corect, vor functiona asemenea celorlalti dinti, una dintre conditii fiind sa fie sustinuti de gingii sanatoase. Daca acest lucru nu se intampla, maselele de minte pot sa modifice aspectul estetic al intregii danturi;
2. molarii de minte pot sa provoace infectii: molarul de minte poate sa nu erupa in totalitate, sa ramana incarcerat in gingii, o cauza frecventa pentru inflamarea tesuturilor din jurul sau si pentru aparitia inevitabila a unei infectii;
3. molarii de minte pot sa provoace retentia crescuta a placii dentare: aceasta depunere de culoare alba si cu textura albicioasa care apare pe suprafata dintilor si a gingiilor cauzeaza o afectiune ale tesuturilor parodontiale, fiind cea mai frecventa cauza a cariilor;
4. molarii de minte pot sa dezvolte carii foarte dificil de tratat si pot sa provoace carii pe dintii alaturati: cariile vor cauza dureri ingrozitoare la nivelul mandibulei, persoana afectata va mesteca cu dificultate si va simti cum locul afectat pulseaza;
5. molarii de minte bolnavi duc la aparitia bolilor gingivale: materializate in infectii grave, precum gingivita purulenta care se manifesta inclusiv prin inclestarea gurii.

Toate acestea sunt situatii care apar frecvent si necesita interventia unui stomatolog bun inca inainte sa apara complicatiile.

Alte aspecte importante care tin de extractia maselei de minte
Pacientii care ajung la PlazaDent vor fi imediat diagnosticati, prin realizarea unei radiografii panoramice care are scopul de a indruma medicul in ceea ce are de facut. De regula, procedurile care se impun constau in extractie. In clinica PlazaDent se utilizeaza instrumentar performant, gandit sa nu genereze extractii dureroase. Instrumentarul clasic nu este flexibil, in consecinta nu poate simplifica procesul asa cum o face cel modern.

 

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close