Antena 3 CNN Actualitate Cine a aprins "Flacăra Violet" şi cum e înteţită povestea: Retrospectiva "atacurilor energetice" (VIDEO)

Cine a aprins "Flacăra Violet" şi cum e înteţită povestea: Retrospectiva "atacurilor energetice" (VIDEO)

Cine a aprins "Flacăra Violet" şi cum e înteţită povestea: Retrospectiva "atacurilor energetice" (VIDEO)
Sursa foto: flacara violet
20 Ian 2010   •   23:48

Discuţiile pe marginea "atacurilor energetice", respectiv a "Flăcării Violet" au căpătat amploare în ultima perioadă. De la politicieni de stânga la politicieni de dreapta, de la oameni de televiziune la diverşi specialişti în domeniu, toată lumea vorbeşte despre acest fenomen. Unii pe un ton ironic, alţii cât se poate de serios.

Cum s-a declanşat, însă, această "isterie"? Cine a "aprins" Flacăra şi cine a continuat apoi să pună paie pe... foc?

Antena3.ro vă oferă o retrospectivă a declaraţiilor făcute pe marginea atacurilor energetice, de la prima "scânteie", la primele reacţii, de la primele "atacuri", la primele "victime", până la "simptome" şi efecte mediatice.

15 decembrie 2009. Hrebenciuc aprinde... culori vii

Prezent în platoul emisiunii "Sinteza Zilei", Viorel Hrebenciuc, şeful staff-ului de campanie al candidatului PSD la prezidenţiale, dezvăluie motivul pentru care Mircea Geoană a ieşit prost în ultima confruntare dinaintea alegerilor prezidenţiale: ezoterismul.

În cadrul emisiunii, acesta declară că nu şi-ar fi dorit ca dezbaterea dintre cei doi candidaţi să aibă loc într-o zi de joi. Motivul este, potrivit lui Hrebenciuc, că joia după-amiaza este puternică "Flacăra Violet", care îl întăreşte pe Traian Băsescu.

?Am stat foarte mult pe gânduri, mi-a trecut prin gând şi am vrut să evit orice fel de dezbatere. Şi am avut această chestiune între a alege între miercuri şi joi - aici era clinciul în care puteam să rup această chestiune - numai că între timp începuseră atacurile, vezi doamne, vizavi de laşitatea domnului Geoană că nu vrea să participe la dezbateri şi aşa mai departe. Decizia mea a fost atunci să facem această dezbatere, am ales ziua de joi, deşi joi după-amiaza în general este în forţă domnia sa pentru că este violetul acela pe care îl purta, dar e altă chestiune în care nu vreau să intru acum... O să discutăm... Deci în ziua de joi, în general Băsescu este în formă maximă pentru că cel puţin cei care se ocupă de ezoterie ştiu ce înseamnă ziua de joi, este Ziua Flăcării Violete", spune Hrebenciuc.

Una dintre dovezile oferite de social-democrat: toţi susţinătorii lui Băsescu purtau cravate sau pulovere violet.

"Dacă aţi observat, cei din PD-L purtau violet şi cravatele, şi pulovărele, şi pulovărul pe care îl purta Băsescu. Deci există o filiaţie aici. Eu cred în treaba asta. Dar nu e cazul să dezvoltăm aici subiectul, sunt dispus să facem o emisiune separată numai pe acest subiect?, adaugă social-democratul.


HREBENCIUC, DESPRE ZIUA FLĂCĂRII VIOLETE


Ce este Flacăra Violet?

"Flacăra Violet este un cuvânt ce apare în vechile texte egiptene sacre sub numele de Saqqara (sau Sakara - în traducere Focul Sacru) ce a fost folosit în antichitate în interiorul Şcolii Misterelor. Flacăra Violet reprezintă esenţa uneia dintre cele şapte mari raze de vindecare. La fel cum lumina soarelui trece printr-o prismă refractându-se în cele şapte culori ale curcubeului şi lumina spirituală se manifestă sub forma a şapte raze fiecare având culoarea, frecvenţa şi calitatea Conştiinţei Hristice. Raza violetă este cunoscută sub numele de "a şaptea rază", iar atunci când o invocaţi ea va coborî în inima dumneavoastră unde va forma Calităţile Hristice ale compasiunii, iertării, dreptăţii, libertăţii dar şi transmutării", potrivit reiju.org, citat de Mediafax.

17 decembrie 2009. Prima reacţie din tabăra portocalie

Liderii democrat-liberali, susţinători ai candidatului Traian Băsescu, în frunte cu premierul (desemnat pe atunci) Emil Boc ies cu declaraţii referitoare la explicaţia oferită de Viorel Hrebenciuc.

"Îi las să creadă orice. E bine ca adversarii să fie ocupaţi", declară Emil Boc, la OTV.

Preşedintele democrat-liberalilor nu insistă, însă, pe marginea acestui subiect.

22 decembrie 2009. Băsescu răspunde acuzaţiilor

Reacţia preşedintelui Traian Băsescu nu întârzie să apară. Invitat la o emisiune televizată, şeful statului face câteva precizări referitoare la afirmaţiile "colorate" ale lui Hrebenciuc, pe care nu le ia în serios.

"Totul pleacă de la o întâmplare. Pe 4 noiembrie de ziua mea, de la o familie care e mai apropiată, am primit cadou un pulovăr mov şi o cămaşă mov, pe care le-am purtat inclusiv în campanie. Mi se pare că la Timişoara. Am vreo 5-6 pulovăre. Ceea ce nu ştie Viorel Hrebenciuc este că mov este culoarea anului?, spune Băsescu pe un ton ironic, la B1 TV.


15 ianuarie 2010. Geoană vorbeşte despre "ajutoarele" lui Băsescu

După aproape o lună în care nu mai apar declaraţii relevante pe marginea acestui subiect, liderul PSD, Mircea Geoană, reia tema lansată de Viorel Hrebenicuc, oferind mai multe explicaţii. În emisiunea "Ştirea Zilei", liderul social-democrat îşi exprimă părerea despre folosirea tehnicilor paranormale de către politicienii români.

"Eu nu cred, ştiu că există, în serviciile de informaţii occidentale şi în cele sovietice din spaţiul ex-comunist, o întreagă cercetare în jurul acestor subiecte, cu energie şi cu chestii de genul acesta. Şi multă lume crede. Domnul Băsescu crede în mod sigur, pentru că a folosit şi foloseşte aceste tehnici, inclusiv oameni pe care i-am văzut eu la Palatul Cotroceni, care fac parte din această categorie", declară Mircea Geoană.

Liderul PSD este convins că preşedintele Traian Băsescu a folosit asemenea tehnici în campania electorală şi nu numai. Potrivit acestuia, şeful statului le foloseşte în mod curent şi atunci când "îşi face treaba ca preşedinte".

"Stau şi-i întreb pe cei care se ocupă de protecţia preşedintelui şi de integritatea sistemului de securitate naţională ce caută oameni de acest gen în proximitatea preşedintelui, atunci când îşi face treaba ca preşedinte", spune Geoană.

"Eu am văzut în timpul dezbaterii, deci în dezbaterea respectivă, oameni care lucrează cu Băsescu pe acest domeniu, prezenţi exact în dreapta camerei de luat vederi, cum este colega de la camera 4... Îşi făceau treaba. Ce făceau, ce nu făceau, nu ştiu, dar i-am văzut cu ochii mei, ştiu cine sunt. Şi i-am văzut şi la Palatul Prezidenţial după aia, la Cotroceni, în timpul discuţiilor cu partidele politice. Acelaşi cetăţean, stând acolo liniştit, într-un colţ, acasă la el, în casa preşedintelui României. O fi ceva, domnilor!", încheie preşedintele PSD.


MIRCEA GEOANĂ, DESPRE TEHNICILE PARANORMALE


16 ianuarie 2010. Mihaela Geoană confirmă atacul energetic

Invitată la emisiunea "Q&A" de la Antena 3, soţia unuia dintre cei mai puternici politicieni ai României, femeia de la cârma Crucii Roşii din ţara noastră, vorbeşte pentru prima dată, în exclusivitate, despre experienţele din timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

Mihaela Geoană mărturiseşte că felul în care soţul său a reacţionat în unele momente ale confruntării de la Palatul Parlamentului a fost rezultatul atacurilor energetice la care a fost supus.

"Cred că a fost atacat energetic foarte mult. Erau chiar în sală oameni care lucrau la acest lucru (...) Nu a fost tot timpul. A fost pe anumite bucăţi, care erau atacurile probabil decisive. Cred eu, asta este aşa, o chestie personală", afirmă Mihaela Geoană.

"Vreau să spun că eu am simţit foarte mult. Eu personal. Nu aveam energie, nu puteam face lucruri, nu mă puteam concentra, nu eram eu", mai spune soţia liderului PSD.

MIHAELA GEOANĂ, DESPRE ATACURILE ENERGETICE



17 ianuarie 2010. Mircea Badea se dă "victimă"

Uşor, uşor, "Flacăra Violet" este reaprinsă. Realizatorul emisiunii "În gura presei", de la Antena 3, nu ratează ocazia de a comenta, în stilul său caracteristic, declaraţiile făcute pe marginea acestui subiect.

Ba mai mult, el susţine că a fost victima unui atac energetic şi prezintă o fotografie care atestă acest lucru. Fireşte, totul este o glumă...

"Acum vă fac o dezvăluire: şi eu am fost atacat energetic! Şi nu o dată. Sunt oameni care îmi vor răul", povesteşte Badea.

MIRCEA BADEA, DESPRE "ATACUL" SUFERIT



Victor Ponta şi Varujan Vosganian vorbesc despre atacurile energetice

Înainte de glumele lui Badea, însă, social-democratul Victor Ponta şi liberalul Varujan Vosganian comentează declaraţiile soţilor Geoană, invitaţi fiind în platoul emisiunii "Sinteza Zilei".

Victor Ponta ţine să precizeze încă de la început că nu crede "în aşa ceva", întrucât meseria lui este în primul rând cea de procuror.

Varujan Vosganian susţine, însă, că "în politică eşti adesea ţinta unor emisii energetice negative", motivând astfel nevoia de paranormal în politică.

"Pot să vă spun clar, în privinţa asta, când m-am întâlnit cu Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, era golit energetic. Între Turul I şi Turul II, Traian Băsescu nu avea forţă energetică. Dacă unii oameni au lucrat pentru el, întrebarea mea pentru Mircea Geoană e de ce nu a avut niciodată o astfel de preocupare", explică Vosganian.


VOSGANIAN, DESPRE ATACURILE ENERGETICE



18 ianuarie 2010. Politicienii se "dezlănţuie"

După afirmaţiile soţilor Geoană, oamenii de pe scena politică ies, rând pe rând, cu declaraţii referitoare la atacurile energetice. Mai în glumă, mai în serios, ei vorbesc despre posibila existenţă a unor astfel de fenomene, însă majoritatea refuză să aprofundeze subiectul, pe motiv că "nu cunosc domeniul". Dezbaterile pe marginea acestui subiect capătă amploare în toată presa.

Primii care acceptă să comenteze fenomenul sunt social-democraţii. Întrebaţi ce părere au despre presupusele atacuri energetice îndreptate spre liderul partidului din care fac parte, unii dintre ei admit într-o oarecare măsură existenţa lor, în timp ce alţii o resping categoric.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, declară că nu cunoaşte foarte bine acest domeniu, dar că "energii există peste tot".

"Mi-e greu să vă dau detalii. Nu am elemente suplimentare. Eu cred că puteţi să le obţineţi mult mai bine, aceste detalii, de la Mircea Geoană, de la Mihaela Geoană. Energii există peste tot. Şi electrică, probabil şi energie de alt tip... Cred că suntem înconjuraţi de fenomene, de transferuri de energie, dar nu îmi place să fac speculaţii în zone pe care le cunosc mai puţin", explică Năstase.

ADRIAN NĂSTASE, DESPRE ATACURILE ENERGETICE


Preşedintele Tineretului Social Democrat, Nicolae Bănicioiu, susţine că va căuta mai multe informaţii şi că în staff-ul lui Traian Băsescu au existat specialişti în paranormal.

"Voi face o anchetă personală ca să-mi explic sau nu anumite lucruri. Atât. Voi căuta informaţii, pentru că nu pot să mă pronunţ despre nişte lucruri despre care eu până acuma nu am auzit sau n-am crezut", declară Bănicioiu.

"Era vorba despre nişte persoane din staff-ul domnului Băsescu care ştiu că sunt specialişti în paranormal. Atât. Vreau să cer mai multe informaţii", mai spune Bănicioiu.

NICOLAE BĂNICIOIU, DESPRE ATACURILE ENERGETICE


O abordare mai detaşată vine din partea preşedintelui PSD Bucureşti, Marian Vanghelie. El spune că, deşi nu cunoaşte foarte multe detalii despre acest "fenomen", o să înceapă să poarte nişte cravate violet.

"Nu m-am documentat pe tema asta. Însă am nişte cravate violet şi o să încep să le port dacă aşa stau lucrurile", declară Marian Vanghelie.

Ceva mai indignat se dovedeşte a fi preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Întrebat cum comentează afirmaţiile referitoare la presupusele "atacuri energetice", acesta răspunde:

"Ne întoarcem la Nostradamus? Suntem în secolul XXI!".

Atacul energetic, "orb" în faţa doctrinelor

După social-democraţi, vine rândul liberalilor, al democrat-liberalilor şi chiar al UDMR-iştilor să comenteze fenomenul. Şi aici, părerile sunt împărţite, uneori chiar în interiorul partidului.

În cazul democrat-liberalilor, primul care face referire la "Flacăra Violet" este deputatul Silviu Prigoană. Glumind, el pune eşecul fiului său la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor pe seama faptului că nu a purtat măcar un accesoriu care să aibă mult-dezbătuta culoare.

"Cum să fie slab, la 23 de ani? 30% vi se pare slab? Nemaiţinând cont că am fost atacaţi energetic. I-am zis (lui Honorius Prigoană - n.r.): Ia-ţi, măi, cravată violet! El, nimic: Batman, Batman! Ce să îi fac?!", spune Silviu Prigoană.

Pe un ton ceva mai serios, liderul PD-L, Emil Boc, vorbeşte din nou despre acest subiect în cadrul unei emisiuni difuzate la OTV.

"Cine are timp de poveşti se ocupă de flacăra violetă. Fiecare îşi poate căuta ce justificări crede de cuviinţă, dar acestea ar trebui căutate în altă parte, nu la un pulover sau o cravată violetă", precizează Boc.

Contre în PNL: Unii neagă, alţii descriu "greaţa la stomac"

În cazul liberalilor, opiniile sunt împărţite. Deşi este de părere că fenomenele paranormale există şi că nu sunt "o invenţie a lui Viorel Hrebenciuc", liderul PNL, Crin Antonescu, spune că nu ştie "în ce măsură a fost, în această campanie electorală, folosită această forţă convenţională".

"Nu m-am simţit atacat, ori nu s-a reglat tirul, ori sunt eu imun", mai spune Antonescu.

În plus, el consideră că toate aceste discuţii despre paranormal şi "Flacăra Violet" sunt doar o perdea de fum menită a abate atenţia de la subiecte "paranormale" importante care nu au fost elucidate, cum ar fi "falsul sau nefalsul casetei cu lovirea copilului".

De cealaltă parte, însă, senatorul liberal Ioan Ghişe nu doar crede în astfel de fenomene, ci susţine că a fost el însuşi victima unui atac de acest fel.

Simptomele atacurilor energetice: Te simţi tulburat...

Senatorul PNL Ioan Ghişe declară, în cadrul emisiunii News Magazine de la Antena 3, că astfel de lucruri se întâmplă cu adevărat, el însuşi fiind victima unui atac energetic. El explică felul în care se manifestă un astfel de atac, printre "simptome" numărându-se şi o stare de greaţă.

"Eu am trăit astfel de experienţă (...) Eu vorbesc de ce-am păţit eu. Te simţi tulburat. Dintr-o dată, nu mai eşti lucid suficient, simţi greaţă la stomac şi gol în stomac. Sunt nişte sentimente. Un om care se simte rău instantaneu", povesteşte Ghişe.

IOAN GHIŞE, DESPRE ATACUL ENERGETIC LA CARE A FOST SUPUS


Cât priveşte poziţia UDMR în toată această poveste, preşedintele executiv al formaţiunii şi fost candidat la prezidenţiale, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, susţine că nu s-a simţit atacat energetic în campanie.

"Îmi pare rău că un candidat, după o lună şi jumătate de la alegeri, caută justificări de o asemenea natură. Eu, în campania electorală, nu am simţit asupra mea niciun atac energetic şi nici atac cibernetic", precizează Kelemen Hunor.


Apar specialiştii în fenomene paranormale

Cum era de aşteptat, oamenii care se ocupă de astfel de fenomene ies cu declaraţii referitoare la presupusele atacuri energetice.

Generalul Emil Străinu, director al Centrului de Studii Psihotronice si Ufologice, este de părere că afirmaţiile soţilor Geoană sunt reale. Mai mult, el însuşi ar fi fost contactat de mai multe partide pentru a i se cere serviciile în campanie.

"În perioada iunie, iulie am fost contactat de persoane aparţinând cel puţin de patru sau cinci partide care mi-au cerut serviciile în calitate de specialist în ameninţări psihotronice. Se mergea pe neutralizarea adversarului, pe scoaterea sa din luptă", susţine specialistul în studii psihotronice.

EMIL STRĂINU, DESPRE FENOMENELE PARANORMALE


"Flacăra Violet" ajunge în presa străină

După şirul declaraţiilor făcute pe marginea acestui subiect, scandalul "Flăcării Violet" depăşeşte graniţele ţării.

Washington Post, New York Times, San Francisco Chronicle şi postul de televiziune ABC scriu, în paginile electronice, despre "atacurile energetice" din campania electorală dezbătute în ultimele zile.

Jurnaliştii de la Washington Post califică declaraţiile despre energiile negative drept bizare.


19 ianuarie 2010. Soţii Geoană se contrazic. Se stinge "Flacăra"?...

Mihaela Geoană confirmă încă o dată că atacurile energetice asupra soţului său au existat. Răspunzând unor întrebări adresate de ziariştii de la Gândul, Mihaela Geoană susţine că tot ceea ce a declarat este adevărat, dar că nu doreşte să ofere alte detalii.

"Tot ceea ce am spus este adevărat, rămân la părerea mea, dar nu vreau să detaliez. Nu vreau să dau amănunte despre acestă persoană. Se va desfăşura acelaşi scenariu. Luăm un amănunt despre ceea ce se ştie deja, îl rostogolim, apoi îl luăm în râs sfârşind prin a spune că nimic nu este adevărat", precizează Mihaela Geoană.

În ciuda declaraţiilor făcute de soţia sa, Mircea Geoană revine asupra propriilor afirmaţii şi spune că nu crede în atacuri energetice sau în influenţe ezoterice.

"Eu nu am vorbit de aşa ceva. Eu am spus că am remarcat o persoană care mi s-a părut că nu avea ce să caute acolo (la confruntările din campanie, n.r). Atâta tot. Nu cred în aceste chestiuni şi nu vreau să comentez aceste chestiuni" explică Geoană.

În plus, liderul PSD acuză că aprecierile sale legate de influenţe ezoterice în campanie au fost denaturate în mod deplasat pentru ca acest subiect să fie folosit în campania internă din PSD.

"Cred că s-au denaturat în mod deplasat spusele mele. Nu am vorbit de aşa ceva, nu acesta este subiectul. Cred că, într-un fel, dorinţa de senzaţional şi de a duce în derizoiu sau de a folosi în campania noastră internă această temă este evidentă. Nu am vorbit despre aşa ceva şi nu cred în aceste lucruri", subliniază liderul social-democrat, care astfel pune capăt, pentru moment, şirului de comentarii făcute de politicieni cu privire la "Flacăra Violet" şi "atacurile energetice".

GEOANĂ: NU CRED ÎN ATACURI ENERGETICE



Oreste "intră pe fir"

O explicaţie mai amplă pe marginea fenomenelor paranormale vine din partea lui Oreste Teodorescu. Invitat în cadrul ediţiei din 19 ianuarie a emisiunii "Sinteza Zilei", fostul coleg al lui Mircea Badea aduce câteva lămuriri pe marginea atacurilor energetice, atât în politică, cât şi în viaţa de zi cu zi.

"Fiecare dintre aceste chakre guvernează o realitate energetică a fiinţei noastre. (...) Dacă eu am o problemă de comunicare în principiu - nu sunt timid, sunt introvertit, nu am foarte multă încredere în mine, am o problemă de comunicare - chacra gâtului guvernează această problemă. Cineva, un consilier psihic de exemplu, cunoscând realitatea despre subiectul respectiv - că poţi să-l vezi pe domnul Geoană şi să ajungi la concluzia că domnia sa nu este un orator, nu este, hai să spunem, un expozant de idei atât de şarmante cât să-i educe pe toţi - (...) în anumite momente cheie, cineva poate potenţa, dacă revenim la chestiunea politică, poate potenţa acest viciu. Domnul Geoană s-a pierdut când domnul Băsescu l-a întrebat dacă a fost la Vântu, nu s-a pierdut în alt context al discuţiei", explică Oreste.

ORESTE, DESPRE FENOMENELE PARANORMALE


Antena3.ro



×
Subiecte în articol: flacara violet fenomene paranormale
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close