Antena 3 CNN Actualitate Cine este Camelia Gavrilă, propunerea pentru Ministerul Educației

Cine este Camelia Gavrilă, propunerea pentru Ministerul Educației

Cine este Camelia Gavrilă, propunerea pentru Ministerul Educației
Sursa foto: Foto: Facebook
11 Sep 2019   •   16:26

Camelia Gavrilă este deputat de Iași din 2016, funcție precedată de activitatea de profesor, director, inspector general școlar și om politic român trecută de la PNL la PSD. În perioada 23 iunie - 29 septembrie 2008, a îndeplinit funcția de viceprimar al municipiului Iași.

Camelia Gavrilă a fost membră a Partidului Național Liberal (PNL) din 2003, îndeplinind funcția de vicepreședinte al Filialei Județene Iași a PNL. A fost nominalizată de către acest partid pentru ocuparea postului de Inspector Școlar General al Județului Iași (1997-2001 și 2005-2008), obținând cel mai mare punctaj la nivel național la concursurile organizate.

A îndeplinit funcția de consilier municipal de Iași în mandatele 2000-2004, 2004-2008 și 2008-2012 (din partea Partidului Național Liberal). În această calitate, a îndeplinit funcțiile de președinte al Comisiei de Învățământ – Cultură și președinte al Comisiei de validare a Consiliului Local (2000-2004, 2008-2012). De asemenea, este membru fondator al Asociației Profesionale a Educatorilor Liberali (APEL) și membru al Clubului Rotary, președinte fondator al Clubului Rotary “Iași 2000”.

În ședința din 23 iunie 2008, Camelia Gavrilă a fost aleasă ca viceprimar al Municipiului Iași, alături de Romeo Olteanu, din partea PSD, după ce cei 12 consilieri locali ai PDL au părăsit sala în semn de protest. A demisionat din funcție la 29 septembrie 2008, motivând următoarele: "Refuz să fiu viceprimar numai cu numele. Am ajuns să am un rol decorativ care să mimeze pluralismul politic în administrația municipiului Iași. Mie îmi este clar că Gheorghe Nichita a instaurat dictatura PSD" [2]. Primarul Nichita a comentat demisia Cameliei Gavrilă astfel: "Camelia Gavrilă face politică pentru obținerea unei funcții în Parlament. Funcția de viceprimar nu o avantaja, pentru că trebuia să fie solidară cu o serie de probleme ale orașului, iar în cazul în care nu ar fi reușit să le rezolve, ar fi fost arătată cu degetul. Plecarea ei este o dezamăgire atât pentru mine, cât și pentru oraș. Gestul ei este unul politic și vine din partea unei femei avide după putere".

La alegerile din 30 noiembrie 2008, Camelia Gavrilă a candidat din partea PNL pentru postul de deputat în Circumscripția 8 din Iași - Copou, Sărărie, Centru, Păcurari, Canta, Valea Lupului.

În iunie 2018 a votat pentru modificările Codului de Procedură Penală prin care mii de infractori vor scăpa de pedepse, inclusiv Liviu Dragnea.

Camelia Gavrilă vorbește fluent limbile engleză și franceză.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close