Antena 3 CNN Actualitate Cine este personajul-cheie în scandalul fraudării de la Sectorul 1? Mihai Gâdea face lumină

Cine este personajul-cheie în scandalul fraudării de la Sectorul 1? Mihai Gâdea face lumină

Mihai Gâdea a prezentat, în emisiunea Sinteza Zilei, personajul-cheie în scandalul fraudării din Sectorul 1. Este vorba despre Sprîncu Nicolae, procurorul surprins de camerele de supraveghere alături de membrii USR, în camera unde erau depozitați sacii cu buletine de vot.

Cine este personajul-cheie în scandalul fraudării de la Sectorul 1? Mihai Gâdea face lumină
de Georgiana Adam    |    01 Oct 2020   •   23:45

”Este un procuror tânăr, a intrat în magistratură în 2016, și în ultimii ani s-a remarcat în luări de poziție aferente grupul ”hashtag”, dacă s-ar spune așa, din Magistratură. A fost tot timpul în conflict cu fostul ministru, Tudorel Toader, a fost un susținător al lui Augustin Lazăr, asociațiile profesionale chiar au făcut un protest la momentul la care Tudorel Toader a vrut să îl schimbe pe Augustin Lazăr. 

”A avut de suferit de pe urma legilor justiției făcute de Tudorel Toader”

Este unul dintre puținii magistrați despre care putem spune că a avut de suferit de pe urma legilor justiției făcute de Tudorel Toader. El funcționează la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, din 2016, și a fost delegat la Parchetul Tribunalului. În 2018 însă, a fost nevoit să se întoarcă la Parchetul local pentru că nu avea vechimea necesară. Și-a dorit să ajungă și la Parchetul Curții de Apel, și mai sus. 

Ministrul Tudorel Toader a impus acea vechime minimă de promovare, 10 ani în magistratură, a fost un adevărat scandal. Domnul procuror face parte din cei 48 de procurori care au trebuit să se întoarcă la Parchetele locale, acolo unde funcționa de bază. 

A spus din prima zi că numărarea voturilor nu va avea loc

Și vreau să vă mai spun ceva foarte important. În tot acest scandal, al s-a ante-pronunțat. Din prima zi în care tot acest scandal de la sectorul 1 a fost pus pe tapet și anumite voci au cerut renumărarea voturilor, domnul procuror, președinte BES s-a antepronunțat și a spus din capul locului că acest lucru nu se va întâmpla. Și aici se ridică mari semne de întrebare pentru că o decizie de genul acesta se ia după o minimă documentare, mai ales când există indicii de posibile fraude. 

Prin această decizie cred că s-a poziționat cumva în favoarea sau în defavoarea uneia dintre taberele politice și, când ne uităm în trecut, putem avea o explicație pentru atitudinea dumnealui și pentru anumite decizii”, a povestit Bianca Nae, şefa Departamentului de Investigaţii Antena 3.

S-a vindecat de COVID în numai o zi

Pe de altă parte, Adrian Ursu a vorbit despre un buletin medical, care nu a putut fi prezentat public din cauza faptului că trebuie păstrată confidențialitatea unui act medical.

”Ieri, rezultatul unui test rapid confirma că (procurorul Sprîncu, n.red.) ar fi infectat cu COVID 19 și era formulată recomandarea de a fi efectuat un test PCR. Se pare că acesta a fost motivul pentru care vindecarea s-a produs atât de repede”.

Imediat după ”vindecarea minune”, procurorul Sprîncu a convocat ședința Biroului Electoral pentru ora 19,30, pentru a închide procedura.

 

×
Subiecte în articol: procuror scandal Sector 1
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close