Antena 3 CNN Actualitate Cine sunt judecătorii care l-au trimis în închisoare pe Năstase. Doi dintre ei l-au condamnat şi în 2012

Cine sunt judecătorii care l-au trimis în închisoare pe Năstase. Doi dintre ei l-au condamnat şi în 2012

Cine sunt judecătorii care l-au trimis în închisoare pe Năstase. Doi dintre ei l-au condamnat şi în 2012
de O.P.    |    07 Ian 2014   •   06:00

Doi dintre cei 5 judecători care l-au condamnat pe Adrian Năstase la închisoare cu executare l-au mai găsit vinovat şi în 2012. Atunci l-au condamnat în dosarul Trofeul Calităţii şi l-au caracterizat drept simbol al corupţiei clasei politice din anii 90.

Completul de 5 judecători care l-a condamnat pe Adrian Năstase a fost compus din Ionuţ Matei care a fost şi preşedinte, Ioana Bogdan, Cristina Rotaru, Agela Dragne şi Luminiţa Zglimbea.

Ionuţ Matei este magistratul care a condus şedinţa de ieri. Nu este prima oară când îl trimite pe fostul premier după gratii. Acum doi ani, completul condus tot de el l-a condamnat pe fostul premier la doi ani de închisoare cu executare.

Din acelaşi complet a făcut parte şi Ioana Bogdan, fostul consilier al procurorului şef al DNA, Daniel Morar. Şi ea a decis că Năstase trebuie să meargă la închisoarea în 2012 în dosarul Trofeul Calităţii.
 
Printre magistraţii care l-au mai judecat pe fostul prim ministru este şi Cristina Rotaru. În urmă cu doi ea a fost de părere că Adrian Năstase ar trebui achitat în dosarul Trofeul Calităţii.

Şi Angela Dragne a mai avut pe masă un dosar în care era judecat Adrian Năstase. În urmă cu mulţi ani l-a găsit nevinovat în dosarul Mătuşa Tamara.

De aceeaşi parere a fost atunci şi Luminiţa Zglimbea.  Ea este judecătoare la Curtea Supremă din 2005. A mai judecat în dosarul senatorului PSD Cătalin Voicu, în cel al fostului secretar de stat Laurenţiu Mironescu precum şi al examenului trucat de la Istitutul Naţioanal al Magistraturii.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase judecatori
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close