Antena 3 CNN Actualitate Cine va fi noul ministru al Mediului? Vezi profilul posibililor înlocuitori ai lui Laszlo Borbely

Cine va fi noul ministru al Mediului? Vezi profilul posibililor înlocuitori ai lui Laszlo Borbely

Cine va fi noul ministru al Mediului? Vezi profilul posibililor înlocuitori ai lui Laszlo Borbely
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Apr 2012   •   11:12

Liderii UDMR stabilesc astăzi următorul ministru al Mediului. Numele noului ministru va fi anunţat după şedinţa de la ora 13.00. Postul de ministru al Mediului ar putea fi preluat de Korodi Attila.

"Consiliul Permanent al UDMR se va întruni marţi în şedinţă, de la ora 13.00, la Bucureşti, şi vom desemna înlocuitorul lui Borbely la Ministerul Mediului, după care vom înainta propunerea premierului Ungureanu. Nu dorim să fie prelungit interimatul la acest minister pentru că sunt multe proiecte în derulare şi decizii de luat. Sunt trei posibili înlocuitori - Tanczos Barna, Borbely Karoly şi Korodi Attila. Probabil că noul ministru va fi Korodi, care a mai deţinut această funcţie la Mediu", au spus sursele citate de Mediafax.

Korodi Attila
are 35 de ani. După alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a fost desemnat de către UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor, ocupându-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeană. În aprilie 2007, Attila Korodi a fost numit ministru al Mediului, post ocupat timp de un an.

Borbely Karoly are 36 de ani şi a fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada decembrie 2007-decembrie 2008, iar din ianuarie 2010 este secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Tanczos Barna are tot 36 de ani şi este preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă. El a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, în perioada 2007-2009, apoi la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (ianuarie - iulie 2010), iar în prezent este secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Laszlo Borbely a demisionat săptămâna trecută din funcţia de ministru al Mediului.




×
Subiecte în articol: Laszlo Borbely ministrul Mediului UDMR
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close