Antena 3 CNN Actualitate Cioroianu: Bush vrea să vină în România, dar i-am zis că nu-i garantez un curcubeu

Cioroianu: Bush vrea să vină în România, dar i-am zis că nu-i garantez un curcubeu

Cioroianu: Bush vrea să vină în România, dar i-am zis că nu-i garantez un curcubeu
26 Sep 2007   •   20:02

?Nu vă pot garanta că vom mai avea un curcubeu, dar vă pot asigura că veţi fi la fel de bine primit de români?. Asta i-a spus ministrul de Externe român Adrian Cioroianu preşedintelui american George W. Bush. Cei doi lideri au avut o scurtă întrevedere la New York, la reuniunea Adunării Generale ONU. Preşedintele Bush i-a spus ministrului român că aşteaptă cu plăcere vizita în România, în aprilie anul viitor, cu ocazia Summit-ului NATO.

Aflat la New York, unde participă la cea de-a 62-a ediţie a Adunării Generale ONU, şeful diplomaţiei române a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali din cadrul grupului de contact pentru Kosovo. Adrian Cioroianu a avut o întâlnire şi cu preşedintele George W. Bush, în cadrul recepţiei pe care liderul de la Casa Albă a oferit-o şefilor de delegaţie. Preşedintele american va fi prezent anul viitor la Bucureşti, unde, potrivit diplomatului român, va fi bine primit, cu sau fără curcubeu.

În ceea ce priveşte mesajul pe care îl va transmite vineri, ministrul român a precizat că acesta va fi în concordanţă cu tema reuniunii Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Intervenţia României în plenul Adunării Generale este programată în a doua parte a reuniunii de vineri. Printre cei care vor rosti alocuţiuni în aceeaşi zi se numără şefii diplomaţiilor din Federaţia Rusă, China, Egipt, Austria, Grecia.

În timpul primei sale vizite în România, în 23 noiembrie 2002, Bush a remarcat că pe cer a apărut un curcubeu, chiar în timp ce îşi rostea discursul.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close