Antena 3 CNN Actualitate Cioroianu: nicio infracţiune nu justifică manifestările xenofobe

Cioroianu: nicio infracţiune nu justifică manifestările xenofobe

Cioroianu: nicio infracţiune nu justifică manifestările xenofobe
05 Noi 2007   •   13:51

Preocuparea estenţială a ministerului de Externe este aceea de a transmite un mesaj de solidaritate tuturor românilor care muncesc în condiţii decente în Italia. Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat că a avut intenţia de a trimite un reprezentant al ministerului la înmormântarea Giovannei Regiani dar a respectat dorinţa familiei, care dorea ca funeraliile acesteia să se desfăşoare într-un cadru privat. Cioroianu a mai spus că nicio faptă reprobabilă nu justifică manifestările xenofobe la adresa românilor.

Faptele unor imigranţi români riscă să afecteze şederea celorlalţi în Italia. Cioroianu şi-a exprimat solidaritatea faţă de cei care au îndurat manifestările xenofobe ale unor italieni.

?Infractorii nu au naţionalitate sau etnie?, a spus Cioroianu. Eforturile autorităţilor sunt inutile dacă faptele lor ajung în ziare, în opinia ministrului. Acesta a cerut Bisericii ortodoxe să se implice în sprijinul cetăţenilor români din Italia.

Ministerul Afacerilor Externe a remarcat creşterea violenţei în ultimii ani. Acesta a făcut o evaluare a decretului adoptat de guvernul de la Roma, care permite expulzarea cetăţenilor comunitari. Evaluarea decretului italian a fost trimisă premierului Tăriceanu, preşedintelui Băsescu şi comisarului european pentru Justiţie, Franco Frattini. În document se arată că decretul guvernului de la Roma contravine legislaţiei comunitare iar expulzările trebuie decise după ce este analizată bine situaţia celui în cauză, chiar şi în justiţie.

Adrian Cioroianu, a anunţat că autorităţile de la Bologna au emis alte şapte ordine de expulzare a unor români. Este vorba despre şase bărbaţi şi o femeie, care se fac vinovaţi de faptul că nu aveau domiciliul legal şi pentru invadarea unor terenuri.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut duminică Ministerului de Externe să sesizeze imediat C.E., în privinţa decretului adoptat săptămâna trecută în Italia, care prevede expulzarea cetăţenilor Uniunii Europene. Şeful statului consideră că aplicarea legii este defectuoasă.

MAE E SOLIDAR CU ROMÂNII CARE MUNCESC LEGAL
CIOROIANU: NICIO FAPTĂ REPROBABILĂ NU JUSTIFICĂ XENOFOBIA

ITALIA. UN NOU ACT XENOFOB ÎMPOTRIVA RROMILOR

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close