Antena 3 CNN Actualitate Ciprian Nastasiu, revocat din funcţia de procuror DIICOT

Ciprian Nastasiu, revocat din funcţia de procuror DIICOT

Ciprian Nastasiu, revocat din funcţia de procuror DIICOT
04 Iul 2008   •   19:06

Ciprian Nastasiu a fost revocat din funcţia de procuror DIICOT. Procurorul care a instrumentat dosarele sirianului Omar Hayssam se va întoarce la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Revocarea lui Nastasiu a fost propusă de procurorul general al României, Laura Codruţa Koveşi, iar secţia pentru procurori a CSM a aprobat propunerea cu majoritate de voturi.

Propunerea de revocare din funcţie a venit după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul procurorului Ciprian Nastasiu privind sancţiunea disciplinară dată anul trecut de Secţia de procurori a Consiliului. Pe 29 martie 2007, Nastasiu a fost sancţionat disciplinar de CSM prin diminuarea cu 15% a salariului timp de trei luni, în cazul eliberării sirianului Omar Hayssam, scrie Mediafax.

La 26 aprilie 2006, Hayssam a fost eliberat din arest, iar două luni mai târziu, pe 30 iunie, a fugit din România. Omar Hayssam a fost condamnat, în vara anului trecut, în lipsă, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la 20 de ani de închisoare, fiind găsit vinovat de răpirea a trei jurnalişti români în Irak.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close