Antena 3 CNN Actualitate Dr. Tudor Ciuhodaru: Ludovic Orban a răspândit un fake news

Dr. Tudor Ciuhodaru: Ludovic Orban a răspândit un fake news

Medicul Tudor Ciuhodaru a comentat, miercuri, la Antena 3, imaginile cu premierul Ludovic Orban și ministrul de Interne, Marcel Vela care nu au respectat deloc măsurile de protecție COVID-19.

Dr. Tudor Ciuhodaru: Ludovic Orban a răspândit un fake news
Sursa foto: Facebook
06 Mai 2020   •   16:28

"Incredibil, inacceptabil și impardonabil. Gândiți-vă că în alte condiții astfel de lucruri nu ar fi rămas nesancționate. În România există două tipuri de cetățeni: cetățeni de rangul I, miniștri, președinți de CJ, primari, care se pot testa oricând, chiar dacă sunt asimptomatici, care pot face orice, care pot să nu respecte regulile de distanțare fizică.

Și dacă mai adăugăm și acele fake news-uri - l-am auzit aseară pe premierul Orban spunând că testul PCR este 100% sigur. Să-mi arate și mie unde scrie acest lucru sau să schimbe echipa de consilieri pe probleme de sănătate, pentru că toate ghidurile recunosc că doar 30%, atunci când este recoltat în condiții ideale din nas, 60% când este recoltat din gât, și dacă vorbim despre o sensibilitate medie, este scris în ghiduri, undeva la 75%.

Adică, gândiți-vă că două din trei teste pot da eroare și de aceea nu se recomandă un singur test, ci se fac mai multe. Și niciun test nu este infailibil. Un astfel de comportament nu crește încrederea românilor în măsurile guvernamentale", a spus medicul Tudor Ciuhodaru, la Antena 3.

Premierul Ludovic Orban şi-a dat jos masca de protecţie, miercuri, în timp ce era în stradă şi făcea declaraţii în faţa a zeci de jurnalişti şi i-a dat-o ministrului de Interne, Marcel Vela, să i-o ţină.

Cu mănuşi pe mâini, şeful Guvernului şi-a luat masca de pe faţă şi i-a dat-o ministrului de Interne să i-o ţină, cât timp el a vorbit cu presa.

Vela nu purta mănuşi, însă i-a ţinut în mână masca lui Orban, în timp ce se aflau în stradă, lângă Guvern, pe unde circulau şi maşini.

La finalul declaraţiilor de presă, premierul şi-a luat masca de protecţie de la ministrul Vela şi şi-a pus-o, din nou, pe faţă.

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close