Antena 3 CNN Actualitate Clădirea Tribunalului Vrancea se poate prăbuşi în orice moment

Clădirea Tribunalului Vrancea se poate prăbuşi în orice moment

Clădirea Tribunalului Vrancea se poate prăbuşi în orice moment
Sursa foto: Foto: informatiavranceana.ro
25 Mai 2012   •   07:36

Clădirea Tribunalului Vrancea din Focşani are peste 100 de ani, pereţii sunt plin de fisuri, iar la o ploaie serioasă, sălile de judecată se inundă. Deşi s-a construit un sediu nou, magistraţii nu se pot muta încă în el pentru că firma constructoare nu şi-a primit ultima parte din bani de la Ministerul Justiţiei.

Clădirea Tribunalului Vrancea a împlinit anul acesta 100 de ani de la construirea sa, a fost expertizată tehnic şi inclusă în gradul I de risc seismic, fiind din acest punct de vedere cel mai nesigur imobil din oraş. În plus la o ploaie mai serioasă, magistraţii, avocaţii şi angajaţii instituţiei sunt nevoiti să facă slalom printre găleţi şi ligheane pline cu apă.

La câteva sute de metri distanţă, a fost reamenajată o clădire propice pentru desfăşurarea în bune condiţii a actului de justiţie dar din lipsă de fonduri nu se pot muta.

Până când vor veni banii de la Ministerul Justiţiei, oamenii vor intra în continuare cu inima strânsă în sediul vechi.  Zilnic, circa 1.200 de magistraţi, grefieri, angajaţi, avocaţi şi justiţiabili trec pragul tribunalului.


×
Subiecte în articol: cutremur
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close