Antena 3 CNN Actualitate Alertă la Iași! Un interlop periculos filmat în timp ce își amenința cu o sabie rivalii din oraș

Alertă la Iași! Un interlop periculos filmat în timp ce își amenința cu o sabie rivalii din oraș

Poliția este în alertă după ce un interlop periculos și-a amenințat rivalii cu sabia în stradă. Ștefan Boncu, apropiat al clanului Cordunenilor a fost deja dus la audieri.

Alertă la Iași! Un interlop periculos filmat în timp ce își amenința cu o sabie rivalii din oraș
de Georgiana Adam    |    09 Ian 2021   •   15:40

Polițiștii îl anchetează pe Ștefan Boncu, sub suspiciunile de amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice. Scandalul a izbucnit după două clipuri video postate pe o rețea de socializare. În cadrul filmărilor, făcute în centrul Iașului, Constantin Vandam și Jean Mărăraș, zis „Brăileanu”, au fost amenințați cu o sabie. 

În una dintre filmări, făcută noaptea chiar în Piața Unirii din centrul Iașiului, se poate vedea cum Boncu scoate o sabie dintr-o teacă din piele și o flutură în aer. 

După realizarea acestor postări, oamenii legii s-au sesizat cu privire la comiterea unor infracțiuni. Vineri, Ștefan Andrei Boncu (43 de ani) a fost reținut pentru 24 de ore și dus la audieri de către polițiști, urmând ca anchetatorii să decidă pedeapsa pentru interlopul care a mai fost implicat în diverse scandaluri. 

"Avem un stat slab. Clanurile se consolidează și își fac de cap. E nevoie de reformă în poliție" 

Într-o intervenție în direct la Antena 3, Iulian Surugiu, președinte fondator al Sindicatului Agenților de Poliție, susține că astfel de manifestări ale interlopilor au loc pe fondul slăbirii statului și nemulțumirilor existente în cadrul sistemului polițienesc. 

"În timp ce guvernul în țara asta nu își poate onora promisiunile față de muncitori, față de polițiști, cu un ministru nou care nu știu cât de mult are de gând să reformeze sistemul, avem un stat slab iar clanurile interlopilor se consolșidează și își fac de cap. (...) Poliția dacă astăzi face o reformă consisitentă, cel puțin doi-trei ani va trece până va reuși să destructureze clanurile existente în acest moment."

În ceea ce privește cazul lui Ștefan Boncu, "finalitatea dosarului penal va fi o amendă; atât și nimic mai mult", a concluzionat Iuluan Surugiu. 

×
Subiecte în articol: Iași clanul corduneanu Stefan Boncu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close