Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul gunoiului din Sectorul 1. Documentul ignorat de Clotilde care putea rezolva situația încă din martie

Răsturnare de situație în cazul gunoiului din Sectorul 1. Documentul ignorat de Clotilde care putea rezolva situația încă din martie

Antena 3 a prezentat documentul care arată foarte clar că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, putea rezolva criza gunoaielor încă de acum două luni.

Răsturnare de situație în cazul gunoiului din Sectorul 1. Documentul ignorat de Clotilde care putea rezolva situația încă din martie
Sursa foto: hepta
de Cristi Popovici    |    16 Iun 2021   •   12:23

Ieri a expirat termentul dat de agenția care se ocupă de serviciile comunitare, pentru ca primăria să încheie contract cu sortatorii și să îi plătească direct. Primarul a anunțat abia astăzi că a făcut plățile si Romprest poate începe să adune deșeurile de pe străzi. 

Astăzi a început strângerea deșeurilor de pe raza sectorului 1. Până în acest moment, aproximativ 200 de tone de gunoi au fost deja ridicate, anunță Clotilde Armand printr-o postare pe o rețea socială, în condițiile în care, în fiecare zi, Sectorul 1 produce aproximativ 500 de tone, ceea ce înseamnă ca, în ultimele zile, s-au adunat mii de tone. 

”UPDATE Situația deșeurilor

Primăria Sectorului 1 a reușit să deschidă astăzi dimineață porțile sortatorilor și să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi.

Scurt istoric:

Operatorul de salubritate nu și-a plătit sortatorii. Sortatorii și-au închis porțile și operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege și de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluție să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeți? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Și au urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluții. Și am găsit.

Tot astăzi, Primăria Sectorului 1 a notificat Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept”, scrie Clotilde Armand. 

UPDATE Situația deșeurilor Primăria Sectorului 1 a reușit să deschidă astăzi dimineață porțile sortatorilor și să-i...

Publicată de Clotilde Armand pe Miercuri, 16 iunie 2021

Cum s-a ajuns la această situație

De câteva săptămâni, Romprest, compania de salubrizare din Sectorul 1 nu mai ridică gunoiul de pe străzi, pentru că nu are unde să îl depoziteze. Sortatorii și-au închis porțile pentru o datorie de aproximativ 4 milioane de lei pe care Romprest trebuia sa o achite, însă compania, la rândul ei, spune că nu are bani să o plătească deoarece nu și-a primit banii de la Primărie. 

Clotilde Armand putea să rezolve problema încă din luna martie

Antena 3 a obținut însă un document potrivit căruia primarul Clotilde Armand putea încă din luna martie să evite această situație, dacă primăria Sectorului 1 încheia un contract separat de cel pe care îl are cu Romprest, un contract direct cu sortatorii de gunoi, astfel încât să nu se mai ajungă la o astfel de situație. 

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand
Parteneri
Eclipsă de soare pe 14 octombrie 2023, chiar de Sfânta Parascheva
x close