Antena 3 CNN Actualitate Cluj. Patronul casei de schimb valutar jefuită, amendat de poliţie

Cluj. Patronul casei de schimb valutar jefuită, amendat de poliţie

Cluj. Patronul casei de schimb valutar jefuită, amendat de poliţie
Sursa foto: casa de schimb valutar
06 Mar 2009   •   22:43

Poliţiştii clujeni i-au aplicat două amenzi, în valoare de 2.500 de lei, patronului casei de schimb valutar care a fost spartă în urmă cu două zile. Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Raluca Seucan a declarat, vineri, că administratorului casei de schimb valutar i s-au aplicat două sancţiuni contravenţionale, una de 2.000 de lei, iar cealaltă în valoare de 500 de lei, pentru ?neîndeplinirea atribuţiilor ca şi conducător de unitate? şi pentru ?nerealizarea protecţiei corespunzătoare a ghişeului de schimb valutar?.

Poliţiştii clujeni au constatat nereguli în ceea ce priveşte starea de funcţionare a echipamentelor sistemului de alarmă împotriva efracţiei, în sensul că nu s-a asigurat protecţia corespunzătoare a ghişeului de schimb şi nu funcţiona subsistemul de televiziune cu circuit închis.

De asemenea, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional şi pe şeful de dispecerat de la firma de pază, pentru nerespectarea prevederilor legale de funcţionare a dispeceratului.

O casă de schimb valutar de pe strada Iuliu Maniu, din centrul oraşului Cluj-Napoca, a fost spartă în noaptea de marţi spre miercuri, prin forţarea sistemului de închidere. Hoţii au deschis seiful casei de schimb cu cheile originale, care se aflau într-un birou, după ce, în prealabil, au întrerupt firul de la alarmă, care făcea legătura cu firma de pază. Ei au furat 196.000 de lei şi până acum n-au fost prinşi. Poliţiştii spun că există însă trei suspecţi.

Agerpres

×
Subiecte în articol: Cluj
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close