Cluj. Patronul casei de schimb valutar jefuită, amendat de poliţie

06 Mar 2009   •   22:43
Cluj. Patronul casei de schimb valutar jefuită, amendat de poliţie casa de schimb valutar

Poliţiştii clujeni i-au aplicat două amenzi, în valoare de 2.500 de lei, patronului casei de schimb valutar care a fost spartă în urmă cu două zile. Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Raluca Seucan a declarat, vineri, că administratorului casei de schimb valutar i s-au aplicat două sancţiuni contravenţionale, una de 2.000 de lei, iar cealaltă în valoare de 500 de lei, pentru ?neîndeplinirea atribuţiilor ca şi conducător de unitate? şi pentru ?nerealizarea protecţiei corespunzătoare a ghişeului de schimb valutar?.

Poliţiştii clujeni au constatat nereguli în ceea ce priveşte starea de funcţionare a echipamentelor sistemului de alarmă împotriva efracţiei, în sensul că nu s-a asigurat protecţia corespunzătoare a ghişeului de schimb şi nu funcţiona subsistemul de televiziune cu circuit închis.

De asemenea, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional şi pe şeful de dispecerat de la firma de pază, pentru nerespectarea prevederilor legale de funcţionare a dispeceratului.

O casă de schimb valutar de pe strada Iuliu Maniu, din centrul oraşului Cluj-Napoca, a fost spartă în noaptea de marţi spre miercuri, prin forţarea sistemului de închidere. Hoţii au deschis seiful casei de schimb cu cheile originale, care se aflau într-un birou, după ce, în prealabil, au întrerupt firul de la alarmă, care făcea legătura cu firma de pază. Ei au furat 196.000 de lei şi până acum n-au fost prinşi. Poliţiştii spun că există însă trei suspecţi.

Agerpres

x close