Antena 3 CNN Actualitate CNA: "Nu lăsa copilul educat de televizor!"

CNA: "Nu lăsa copilul educat de televizor!"

CNA: "Nu lăsa copilul educat de televizor!"
04 Sep 2007   •   14:15

CNA nu-i mai lasă pe micuţi în faţa televizorului nesupravegheaţi. Consiliul Naţional al Audiovizualului a început o campanie de responsabilizare a părinţilor care îi lasă prea mult pe copii în faţa televizoarelor. În următoarele patru luni, posturile TV vor difuza trei spoturi menite să-i protejeze pe copii de programele nepotrivite vârstei lor.

Copiii se uită fără ştirea părinţilor la televizor, după ora 22.00. Cei mici sunt atraşi mai ales de emisiuni şi filme neadecvate vârstei lor. "Nu lăsa copilul educat de televizor!" este mesajul Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru părinţii prea ocupaţi. Trei spoturi de atenţionare vor fi difizate de posturile TV începând cu această săptămână. Proiectul îşi propune să tragă un semnal de alarmă părinţilor care ar trebui să fie mai atenţi la programele la care cei mici au acces prea uşor.

Spoturile au fost concepute de experţi care au studiat comportamentul copiilor. Rezultatele spun ei, nu sunt pozitive. Cei mici imită cu uşurinţă atitudini violente după ce văd la televizor filme şi programe adresate adulţilor.

Campania demarată de CNA a costat în total 40.000 de euro. Fondurile provin de la un program Phare care se va desfăşura până în luna februarie 2008.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close