Antena 3 CNN Actualitate CNAS vorbeşte despre formularul E112, după 11 luni de la intrarea lui în vigoare

CNAS vorbeşte despre formularul E112, după 11 luni de la intrarea lui în vigoare

CNAS vorbeşte despre formularul E112, după 11 luni de la intrarea lui în vigoare
26 Noi 2007   •   13:52

La 11 luni de la intrarea în vigoare a formularului E112, document prin care românii pot beneficia de asistenţă medicală gratuită în străinătate, şefii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au venit cu primele informaţii. Pe marginea acestui formular a fost un adevărat scandal de presă, pentru că nimeni nu a ştiut despre el până acum trei săptămâni. Românii au aflat din presă, că în cazul unor boli grave, Casa Naţională de sănătate poate deconta costul unor tratamente scumpe în străinătate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate era obligată să ofere cetăţenilor informaţiile referitoare la formularul E 112 de la 1 ianuarie 2007.

Potrivit bugetului CNAS pe anul 2007, pentru formularul E 112 sunt alocate 200 de miliarde de lei vechi, echivalentul a 5,8 milioane de euro. Pentru 2008 sunt prevăzute însă peste 3,480 miliarde de lei vechi.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a dat vina pe fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Vlădescu, pentru că acesta era în funcţie la 1 ianuarie 2007, când a intrat în vigoare reglementarea europenă.

În opinia ministrului, la momentul în care Vasile Ciurchea a fost numit preşedinte al CNAS, avea deja prea multe probleme grave care trebuiau rezolvate urgent şi nu s-a mai putut ocupa de informarea românilor despre E122.

Antena 3

×
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close