Antena 3 CNN Actualitate CNN: România este centrul european al traficului de carne vie

CNN: România este centrul european al traficului de carne vie

CNN: România este centrul european al traficului de carne vie
Sursa foto: Foto: urbanchristiannews.com
08 Feb 2011   •   11:18

România este unul dintre cele mai  importante puncte de tranzit pentru traficul de persoane în Uniunea Europeană. Asta susţine un articol publicat aseară de CNN. Potrivit materialului, ţara noastră a devenit o destinaţie favorită pentru traficanţi, mai ales după aderarea la spaţiul comunitar în 2007. 

Jurnaliştii americani menţionează că, deşi România interzice prin lege orice formă de trafic de fiinţe umane, aşeazarea geografică şi condiţiile create de autorităţi facilitează această infracţiune, permiţându-i o dezvoltarea uluitoare la nivel european şi nu numai.

David Batstone, profesor de business la Universitatea din San Francisco şi co-fondator al fundaţiei "Not for sale" ("Nedestinat vânzării"), a identificat România, în urma unor studii, ca fiind cea mai bună gazdă a "sclavagismului modern". Doar echipa acestei fundaţii a intervenit, anul trecut, în 140 de asemenea cazuri în ţara noastră.

Oamenii de toate vârstele, inclusiv copii, sunt aduşi aici din state precum Congo, China şi Afghanistan. Mai apoi sunt vânduţi spre Vest, unor reţele de exploatatori. Cele mai multe victime ajung forţat în industria sexului.

Jurnaliştii de la CNN mai spun că traficul prin România este facilitat de vameşii şi poliţiştii de frontieră corupţi.

Vezi aici întregul articol al CNN despre traficul de carne vie în România.

×
Subiecte în articol: cnn trafic de carne vie România
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close