Cod Roșu de inundații pe râuri din șase județe. Autoritățile sunt în alertă maximă

de S.T.    |    02 Iun 2016   •   16:35
Cod Roșu de inundații pe râuri din șase județe. Autoritățile sunt în alertă maximă Foto: Agerpres

Hidrologii au instituit, joi, Cod Roșu de inundații pe râuri din județele Bacău, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț și Vrancea, valabil până vineri seara.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), codul este valabil începând de joi, de la ora 22,00, până vineri la ora 18,00, pe râuri din bazinele hidrografice R. Negru (județele Harghita și Covasna), afluenții din bazinul superior și mijlociu al Bistriței (județele Suceava, Harghita și Neamț), Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău) și Putna (județul Vrancea).

Fenomenele hidrologice se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din județele Neamț, Bacău, Vrancea și Covasna, precizează sursa citată.

Până joi noapte la ora 22,00, pe unele râuri mici din județele Neamț și Bacău se pot produce creșteri rapide de debite și niveluri cu atingerea și depășirea cu 20-50 cm a Cotelor de Pericol.

De asemenea, până joi la ora 18,00, este în vigoare un alt Cod Roșu instituit pentru râuri din județele Bacău și Covasna.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu efecte de inundații și creșteri rapide de debite și niveluri cu depășiri cu 20-50 cm ale Cotelor de Pericol pe afluenții Trotușului aferenți sectorului aval confluență Uz—amonte Onești, județele Bacău și Covasna. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Slanic, Oituz și Dofteana”, precizează INHGA.

Sursă: Agerpres
Parteneri
sati
x close