Antena 3 CNN Actualitate Codul portocaliu nu strică somnul unora dintre autorităţi (VIDEO)

Codul portocaliu nu strică somnul unora dintre autorităţi (VIDEO)

Codul portocaliu nu strică somnul unora dintre autorităţi <font color=red>(VIDEO)</font>
22 Mai 2008   •   08:54

Primăriile şi prefecturile judeţelor vizate de avertizarea cu cod portocaliu trebuie să fie permanent în stare de alertă. Ministrul Mediului a cerut mobilizare generală, pentru a limita efectele inundaţiilor, însă unele autorităţi nu au luat în serios această problemă. În loc să asigure permanenţa peste noapte, primarii au preferat să plece acasă. În alte locuri, cei care ar fi trebuit sa fie în permanenţă la datorie, dorm!

Asta s-a întâmplat chiar în comuna Căşeiu, lovită de o viitură puternică chiar acum câteva nopţi. Bărbatul care trebuia să vegheze şi să dea alarma în comună în cazul unor situaţii de urgenţă doarmea liniştit. În apărarea lui a sărit primarul comunei, cel care l-a şi trezit. ?De două zile şi două nopţi nu a mai dormit?, a explicat Silviu Boldor.

Autorităţile "veghează"


În Caraş Severin însă autorităţile locale nu au luat de loc în seamă avertizarea cu cod portocaliu a meteorologilor. Cu greu a fost găsită o primărie deschisă, însă acolo era doar un paznic.

Există totuşi şi excepţii. În Chiueşti, prima comuna asupra căreia s-a abatut viitura, toţi sătenii stau de veghe. Oamenii nu mai dorm de trei zile, ci stau pe prispă. Ei spun că numai aşa se pot salva dacă puhoaiele de apă s-ar abate din nou în localitate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close