Antena 3 CNN Actualitate CODUL ROŞU de inundaţii a fost PRELUNGIT. Pericol mare în Teleorman. BILANŢUL, prezentat de Oprea: Doi morţi şi trei dispăruţi

CODUL ROŞU de inundaţii a fost PRELUNGIT. Pericol mare în Teleorman. BILANŢUL, prezentat de Oprea: Doi morţi şi trei dispăruţi

CODUL ROŞU de inundaţii a fost PRELUNGIT. Pericol mare în Teleorman. BILANŢUL, prezentat de Oprea: Doi morţi şi trei dispăruţi
de O.P.    |    21 Apr 2014   •   13:05
UPDATE: Un număr de 86 de sate şi comune au fost inundate şi 248 de persoane au fost evacuate, sâmbătă şi duminică, în judeţele aflate sub avertizări hidrologice, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Interne şi vicepremierul Gabriel Oprea.

"Structurile Ministerului Afacerilor Interne, alături de prefecţi şi membrii comitetelor judeţene şi locale, precum şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă trebuie să continue şi continuă să acţioneze la acestă oră pentru înlăturarea fenomenelor meteo-hidrologice, în special în judeţele aflate sub cod roşu - Teleorman, Ialomiţa şi Prahova - şi cod portocaliu - Ilfov, Olt, Dâmboviţa, Giurgiu", a declarat Oprea.

UPDATE
: Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) informează că, luni dimineaţă, se înregistrează un vârf maxim de viitură pe râul Vedea, la confluenţă cu râul Teleorman, viitură care se va menţine pe tot parcursul zilei, iar 14 comune din judeţul Teleorman sunt sub avertizare de cod roşu de inundaţii.

Viitura s-a format pe râul Vedea în cursul nopţii şi, în prezent, se propagă în aval de Alexandria.

În cursul nopţii, Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, a instituit cod roşu local pe râul Vedea aval confluenţă cu râul Teleorman, în judeţul Teleorman, pentru următoarele comune : Storobăneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Conteşti, Bragadiru, Bujoru şi Năsturelu.

Totodată, se menţine cod roşu pe Râul Câinelui sectorul amonte SH Vârtoapele - confluenta cu râul Vedea, judeţul Teleorman, pentru următoarele comune: Siliştea Gumeşti, Ciolăneşti, Necşeşti, Vârtoape, Călineşti şi Mavrodin.

Pericolul de inundaţii nu a trecut! Codul roşu rămâne în vigoare până în această seară, la ora 18. Sunt vizate parâul Câinelui şi râurile Teleorman şi Vedea, unde ar putea apărea probleme mari în cel puţin şase comune.

131 de case au fost inundate, aproape 8 kilometri de drumuri judeţene sunt sub ape, iar peste o sută de oameni au fost evacuaţi deja din calea viiturii.

Zeci de oameni din mai multe localităţi ale judeţului Teleorman au fost evacuati din calea apelor. Altii sunt inca iyolati si stau in casele inundate. Iar nivelul apei continuă să crească.

Situaţia cea mai critică este în satul Ciolăneşti, unde pârâul Câinelui s-a revărsat într-o zonă neîndiguită şi a inundat aproape 200 de gospodării.

Pompierii au acţionat cu mai multe motopompe ca să scoată apa din curţi şi au salvat sinistraţii cu bărcile pneumatice.

×
Subiecte în articol: inundatii cod rosu de inundatii
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close