Antena 3 CNN Actualitate Colecţia de rechizite cool an şcolar 2007-2008 (VIDEO)

Colecţia de rechizite cool an şcolar 2007-2008 (VIDEO)

Colecţia de rechizite cool an şcolar 2007-2008 <font color=red>(VIDEO)</font>
22 Aug 2007   •   23:19

Când vine vorba despre ghiozdane şi rechizite, preferinţele copiilor se schimbă de la an la an. Dacă până acum îl preferau pe Harry Potter, acum situaţia stă diferit. Sunt în vogă caietele cu miros de ciocolată şi rechizitele pe care apar personaje din desene animate.
Ştefana, o fetiţă de 6 ani, s-a lăsat de grădiniţă pentru că s-a plictisit. Intră în clasa întâi şi a început deja să-şi pregătească ghiozdanul. Este atrasă de caietele cu miros de ciocolată, dar şi de rechizitele cu personaje Disney. Antineea intră în clasa a patra, iar pretenţiile sunt acum mai mari. Fetiţa preferă seturile de rechizite care îl au cap de afiş pe Mickey Mouse. Un astfel de set conţine penar, stilou, suport de creioane, mapă, caiet, creioane colorate şi carioci. Toate la un preţ de 150 de lei.

Preţurile rechizitelor personalizate sunt de zece ori mai mari decât rechizitele simple. Numai ghiozdanul costă cel puţin 80 de lei. Un stilou poate ajunge până la 40 de lei, iar caietele pot depăşi şi 20 de lei.

Părinţii sunt îngrijoraţi deoarece rechizitele, uniforma şi încălţămintea şcolarilor depăşesc cu mult salariul lunar, aceştia fiind nevoiţi să facă eforturi.

Comercianţii spun că vânzările de rechizite au crescut în această perioadă cu 25%. În unele hypermaket-uri sunt şi promoţii care vor ţine până pe 18 septembrie.

CE MAI POARTA COPIII:

Observator

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close