Antena 3 CNN Actualitate Comandamentul Naţional de Iarnă a avut prima şedinţă din acestă iarnă

Comandamentul Naţional de Iarnă a avut prima şedinţă din acestă iarnă

Comandamentul Naţional de Iarnă a avut prima şedinţă din acestă iarnă
15 Noi 2007   •   07:32

Prima întâlnire a Comandamentului Naţional de Iarnă a avut loc în cursul zilei de joi. Concluziile prezentate la sfârşitul acestei şedinţe sunt următorele: iarna care începe va fi ceva mai grea decât precedenta, dar există suficiente rezerve de combustibil şi de apă, pentru a produce energie electrică. În schimb, lipsesc banii necesari, funcţionării sistemului energetic la capacitate maximă. Ministrul economiei Varujan Vosganian a avertizat şi că preţul gazelor ar putea fi majorat de la 1 ianuarie, iar tarifele la energie electrică vor fi menţinute la acelaşi nivel, ca urmare a punerii în funcţiune a Reactorului 2 de la Cernavodă.

Vosganian a spus că debitul Dunării este aproape dublu faţă de cel dintr-o iarnă obişnuită şi, în plus, s-a acumulat o rezervă suficientă de apă din lacuri, astfel încât nu există riscul unei penurii de energie electrică. Sunt şi suficiente rezerve de cărbune, iar CFR are capacitatea de a transporta cărbunele către termocentrale, astfel încât nu se estimează probleme până în martie. Buna funcţionare a sistemului energetic este însă pusă în dificultate de blocajul financiar.

Comandamentul de iarnă se va reuni în fiecare marţi şi miercuri pentru a discuta problemele legate de asigurarea energiei electrice, respectiv, a gazului.

Antena 3

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close