Antena 3 CNN Actualitate Comisarul european Cecilia Malmstrom apreciază acţiunea DNA în vămile române

Comisarul european Cecilia Malmstrom apreciază acţiunea DNA în vămile române

Comisarul european Cecilia Malmstrom apreciază acţiunea DNA în vămile române
10 Feb 2011   •   11:16

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom a venit joi în România într-o vizită oficială, pentru a evalua modul în care ne-am pregătit pentru aderarea în spaţiul Shengen.

Ea a apreciat că acţiunea DNA la vămile din ţară arată angajamentul autorităţilor din România de a trata problema corupţiei şi de a-i aduce pe funcţionarii corupţi în faţa justiţiei, înlocuindu-i cu oameni oneşti. Întrebat dacă vor mai exista demisii sau demiteri la nivel înalt în urma acţiunii DNA şi DGA din vămi, Igaş a răspus că acele persoane care ştiu că au săvârşit nereguli ar trebui să-şi dea singure demisia. El a mai precizat că eforturile pe care le depune România în combaterea evaziunii fiscale şi a corupţiei la frontiere trebuie să fie percepute "ca un lucru bun şi nu unul negativ".
   
Aflată la sediul MAI, Cecilia Malmström a ţinut să-l felicite pe ministrul Traian Igaş, dar şi pe autorităţile române, în general, pentru progresele importante pe care le-au făcut. Ea a precizat totuşi că "mai trebuie făcute multe", subliniind că va acorda toată asistenţa României.

×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close