Comisia Europeană a validat Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 cu România

de D.D.    |    05 Aug 2014   •   13:08
Comisia Europeană a validat Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 cu România Foto: Intact Images

Comisia Europeană a validat Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 cu România. Documentul prezintă modul în care vor fi utilizate fondurile europene structurale şi de investiţii în viitoarea perioadă de programare, arată un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

"România are deja Acordul de Parteneriat 2014 -2020 validat de cei patru comisari, decizia Comisiei Europene de adoptare a acestui document urmând a fi publicată în zilele următoare. În urma acestei validări, devine de necontestat faptul că documentul trimis de România răspunde exigenţelor Comisiei. Vă reamintesc, ţara noastră a început încă din primăvara anului 2013 negocierile pe marginea acestui document, în cadrul dialogului informal. De atunci și până recent am avut în continuu negocieri cu reprezentanţii Comisiei pentru a obține o strategie cât mai bună de folosire a banilor europeni pentru români și pentru România! Procesul de validare a Acordului de Parteneriat ar fi putut fi mult mai facil dacă unii dintre români, în special cei care fac parte din PDL şi PNL, dar şi alţii, nu ar fi luptat împotriva intereselor naţionale, împotriva românilor, exact aşa cum au făcut şi în perioada 2009 – 2011, perioada cea mai neagră din istoria absorbţiei fondurilor europene. Sper că toţi cei care ne-au criticat în trecut pe marginea acestui document să conştientizeze interesul naţional al României şi în perioada următoare să lupte cot la cot cu actuala guvernare pentru ca ţara noastră să beneficieze cât mai repede de suma alocată pentru viitoarea perioadă de programare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, România beneficiază, în perioada de programare 2014 – 2020, de fonduri europene în valoare de aproximativ 43 miliarde de euro, din care peste 22 miliarde de euro sunt alocate pentru politica de coeziune.


x close